חיפוש

ד"ר אלכס גינזבורג: האתגרים ואפשרויות הטיפול בבני הגיל השלישי

תופעות הלוואי שגורמות תרופות לא מותאמות הניתנות לבני הגיל השלישי עלולות להוביל לפגיעה קשה. ד"ר אלכס גינזבורג, בעל ניסיון של מעל 30 שנה בגריאטריה, מסביר מה כולל הטיפול המורכב באוכלוסיית הגיל השלישי

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
TheMarker Labelsתוכן שיווקי
בשיתוף ד"ר אלכס גינזבורג
תוכן שיווקי

הכלים הרפואיים הטיפוליים בבני הגיל השלישי כוללים גם תרופות הרגעה, שאמורות לסייע להם בחיי היום יום. אך מה קורה במקרים שבהם התרופות הניתנת אינה מתאימה לחולה מבוגר, אך המערכת שמתייחסת אליו כמו מטופל צעיר מעניקה לו אותן ועלולה לפגוע בו בסופו של תהליך? לדברי ד"ר אלכסנדר גינזבורג, בעל ניסיון של מעל 30 שנה בגריאטריה, מקרים שכאלה עלולים להסתיים בנפילה כואבת, התמכרות ופגיעות קשות נוספות.

"200 אלף איש מתים בארצות הברית בשנה כתוצאה משימוש לא נכון ולא מבוקר בתרופות", הוא אומר. "יש תחליפים שיכולים לעזור יותר. מערכת הבריאות וגופים ממשלתיים חייבים להיגמל מהרגלים ישנים ויותר לאמץ שיטות פחות קונבנציונלית לסיוע לבני הגיל השלישי".

ד"ר אלכסנדר גינזבורג הוא מומחה לגריאטריה בהנהלת מחוז תל אביב של קופת חולים כללית, ומנהל המרכז הרפואי הגדול בארץ "מרכז ראם" של מאוחדת. לדבריו, משככי כאבים, נוגדי דיכאון, תרופות הרגעה ותרופות שינה - עלולות לגרום לבני הגיל השלישי נזק ותופעות לוואי, שעלולות להיות קשות יותר מהמחלה עצמה. הוא מציין תופעות כמו ירידה קוגניטיבית, חולשת שרירים, נפילות חוזרות.

לדבריו, ניתן לשקול פתרון של מוצרים חלופיים שאושרו על ידי מדינת ישראל, דוגמת תכשירי קנאביס. "זה חומר טבעי ומחקרים מראים כי יש מינימום תופעות לוואי. אין התמכרות בגיל הזה כי אנשים לא מספיקים להתמכר, ויש גם בקרה. מי שלא רוצה קנאביס, יכול להשתמש בפתרון שעובד על הבסיס של התאים, על סיבי העצב. במשרד הביטחון אישרו את המכשיר לטובת טיפול בנכי צה"ל. הרופאים חייבים לשנות גישה בנושא הזה".

*בחירת טיפול היא בהתאם להחלטת מטפל מוסמך ולהתייעצות עמו. האמור בכתבה אינו מהווה משום המלצה, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי מוסמך

בשיתוף ד"ר אלכס גינזבורג

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    האגם הקטן שמכונה בריכת הזאבים. "מצניעים את קיומו"

    "לא בנינו את המקום כרקע לצילומי אינסטגרם. נראה לנו הוגן שמבקרים ישלמו"

    משה גלעד
    זיני בטקס יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה בהר הרצל, באפריל. בעבר הבטיח לבני המשפחות השכולות: "לא נניח לזמן להקהות את חדות דמותם ואור דרכם"

    זיני הורה לפרק פינת זיכרון לחללי שב"כ מ־7 באוקטובר

    יהושע (ג'וש) בריינר | חשיפת "הארץ"
    מתוך תכניתו של שמעון ריקלין בערוץ 14

    ערוץ 14 צריך להיסגר. אפשר לעשות את זה גם בלי לסגור אותו

    איילה פנייבסקי
    ספי עובדיה ויעקב ברדוגו. "היה ניסיון להשתלט"

    בתוך המשחק הכפול בתקשורת, התגלה עיתונאי שלא הסכים לשתף פעולה

    יסמין לוי | קלינאית תקשורת
    בנימין נתניהו ו שרה נתניהו  מגיעים להצביע בבחירות לליכוד חדשות
צילום אוליבייה פיטוסי
בחירות מרכז ליכוד 2025 בנייני האומה ירושלים י-ם
מפלגה מפלגות
קלפי
הצבעה
בחירות פנימיות

    רוח הרפאים של עדות נתניהו הייתה אשתו, והדיבוק שלה שב והופיע באולם

    אמיר אורן | דעה
    מפרצים מכל כיוון שאליו מביטים

    אין כאן מיטות שיזוף, שמשיות או קיוסקים. רק חול זהב ומים מהפנטים