חיפוש

אגודת הלב הישראלי פועלת להעלאת מודעות למניעת מחלות לב

בדיקות דם, פעילות גופנית ותזונה – הדרכים להפחתת הסיכון לתחלואה לבבית. תקשיבו למי שחווה זאת בעצמו והקים את אגודת הלב הישראלי

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
shutterstock
shutterstock
shutterstock
shutterstock
גיל מלצר בשיתוף אגודת הלב הישראלי
תוכן שיווקי

מחלת לב כלילית, שגורמת למצבים כמו התקף לב ואי ספיקת לב, היא לא רק גורם המוות מספר אחד בעולם, אלא גם הסיבה העיקרית לאשפוזים בבתי חולים, כך על פי ארגון הבריאות העולמי.

גיל מלצר
גיל מלצר
גיל מלצר צילום: פרג'
גיל מלצרצילום: פרג'

בארץ, ישנם מעל 1,000,000 בני אדם שמאובחנים עם מחלת לב כלשהיא, ומדי יום 55 אנשים בישראל עוברים התקף לב. 20 אלף איש ואישה בשנה.

החדשות הטובות הן ש- 80% ממחלות הלב וכלי הדם של הלב ניתנות למניעה.

אני חולה לב, נולדתי עם מום בלב, בגיל 30 עברתי את השבץ המוחי הראשון שלי ומיד בעקבותיו הוכנסתי לניתוח לב פתוח, הראשון אבל לא האחרון בחיי. בגיל 51 עברתי את אותו סרט, רק הפוך. הפעם חטפתי את השבץ במהלך ניתוח לב השני שלי. מסלול חיי הוביל אותי לייסד את אגודת הלב הישראלי - העמותה היחידה בישראל למען מטופלי לב וכלי דם של הלב.

כאמור, מחלת לב כלילית היא הרוצח מספר אחת בעולם. אגב, יותר מכל מחלות הסרטן גם יחד. וסתימת עורקים גורמת למחלה זו, ומה גורם לעורקים להיסתם? טרשת עורקים או במילים פשוטות יותר, אורח חיים לא בריא: כולסטרול גבוה, ערכי סוכר גבוהים, חוסר בפעילות גופנית, עישון, השמנה ולחץ נפשי.

אתם יודעים מה משותף לכל אלה? בכל הגורמים האלה, אנחנו יכולים לשלוט. למעשה אם מפחיתים אותם, אזי מפחיתים את הסיכון שלנו לחלות במחלת לב כלילית ב-80%, פשוט כך.

אני רוצה לשתף אתכם בנוסחה פשוטה וקלה ליישום שחשוב לזכור: "אורח חיים בריא מפחית משמעותית את הסיכון למחלת לב כלילית, שהיא גורם התמותה מספר אחד בעולם".

שלושה מי יודע?

אם תזכרו את הנוסחה הזו ותיישמו 3 טיפים פשוטים וקלים ליישום, אני מתחייב בפניכם שלא רק תשפרו את הבריאות שלכם בצורה משמעותית, אלא בעיקר תקטינו את הסיכון שלכם לחלות במחלת לב. שווה, לא?

 בדיקות דם – סרקו את הברקוד המצורף, ומלאו את הפרטים שלכם. לאחר מכן כנסו לאתר של אגודת הלב הישראלי, לחצו על הכפתור שמופיע עליו המספר 80% ומיד תשלח אליכם חזרה במייל הרשימה הטובה ביותר של בדיקות דם, שאי פעם קיבלתם. עשו את הבדיקות והקשיבו להמלצות רופא המשפחה שלכם, כיצד לתקן את כל התוצאות.

 פעילות גופנית - הליכה משפרת את בריאות הלב. חד משמעית. היא מפחיתה סיבוכי סוכרת, מורידה את רמות הכולסטרול, מונעת יתר לחץ דם, ואפילו משפרת את מצב הרוח. בכל מקום אפשרי השתמשו במדרגות במקום במעלית, בבית, במשרד ואפילו בקניון. עשו זאת בקצב שלכם. העיקר להפעיל את הגוף. ככלל - לכו כמה שיותר ברגל. תתחילו עם חצי שעה ביום. פעמיים שלוש בשבוע. בשכונה שלכם. בפארק. בחוף הים, איפה שבא לכם, העיקר שתפעילו את הגוף.

 מים ואוכל - שתו לפחות 1.5 ליטר מים ביום כ-6 כוסות. כמות זו יכולה להפחית את תחושת הרעב וגם את צריכת הקלוריות. בנוסף, המים מסייעים לשטוף את הרעלים מהגוף ובכך להפחית את הכולסטרול בדם, ומשפרים את תפקוד הכבד בסינון השומנים מהר יותר. בהקשר לאוכל – את מוצרי המזון המכילים מדבקות אדומות (שומן רווי בכמות גבוה / נתרן (מלח) בכמות גבוהה / וסוכר בכמות גבוהה) השאירו על המדף וקנו רק מוצרים שיש עליהם מדבקות ירוקות.

לסיכום, אורח חיים בריא מפחית משמעותית את הסיכון להתפתחותן של מחלות לב, שמהוות את גורם המוות מספר אחד בעולם. אם תשכילו ליישם את 3 הטיפים הקלים שנתתי לכם ותתמידו בזה, מתחייב שתפחיתו משמעותית את הסיכון שלכם לפתח מחלת לב כלילית.

אגודת הלב הישראלי

אגודת הלב הישראלי הינה העמותה המובילה בישראל הפועלת למען מטופלי לב ולמען העלאת המודעות בקרב הציבור למחלות לב וכלי דם של הלב במטרה להפחית את שיעור התחלואה והתמותה ממחלות אלה. העמותה נוסדה ב- 2019 על ידי גיל מלצר (עיתונאי בעברו) ומנוהלת על ידי ועד מנהל בראשותו של הקרדיולוג פרופ' יוסף רוזנמן.

מאז הקמתה הפכה אגודת הלב הישראלי לארגון המוביל בישראל בהעלאת המודעות לגורמי הסיכון ללב ובקידום בריאות הלב, וכיום רשומים בו כבר למעלה מ- 50,000 חברים הנהנים ממידע עדכני והטבות ייחודיות. (החברות במועדון העמותה ללא עלות).

בנוסף מייצגת העמותה את ציבור מטופלי הלב בישראל (כמיליון) ואת שאר תושבי המדינה, בפני גורמי ממשלה, מקבלי החלטות ועוד.

בימים אלה פועלת העמותה בקידום נושאים חשובים אלה:

-הקמת מרשם לב לאומי (בדומה לרשמי הסרטן, סוכרת והשבץ).

-הקמת שלוחות של העמותה בערים מרכזיות בארץ.

-קמפיין ארצי להעלאת המודעות ליתר לחץ דם.

-פרויקטים בשיתוף קופות החולים ומשרד הבריאות להעלאת המודעות למחלות ולב ולקידום בריאות הלב.

גיל מלצר הוא מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי

בשיתוף אגודת הלב הישראלי

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    מזל ביסהוור

    לכתבה הזאת רואיינו אנשים מצליחים. רק אחת הסכימה לדבר בשמה

    רן שמעוני
    תומר אייגס בכלא

    שני סרטונים של קצין ובן 14 גוססים שיקפו מציאות אחת: חיי אדם הם הפקר

    נועה לימונה | דעה
    אדיר מילר ב"ריסט". היה עדיף לגמור עם זה

    אדיר מילר מקצין את ההומור הדלוח מ"רמזור". התוצאה רעה מאוד

    איתי זיו
    ג

    המדינה שבה נולדתי קרסה כשהייתי בן עשר. מאז אני נטול שורשים

    חשיפה | בלוג הצילום
    משפחתה של נועה מימן. בכל יעד אנחנו מגיעים לאי חדש, ארץ אחרת, שפה שונה. אנחנו כל הזמן במצב של התרחבות ולמידה

    אחרי 5 שנים מורכבות, משמחות וקשות על הים, נדמה שרק התחלנו | טור אחרון

    נועה מימן | טור אחרון
    "אחרי המסיבה". החיים מסתחררים ברגע

    מה קורה כשאדם לא מסוגל להוכיח את גרסתו? סדרה ניו־זילנדית עטורת פרסים