עפרה רותם היא עובדת סוציאלית קלינית ופסיכותרפיסטית. "אני מטפלת בילדים, במתבגרים ומבוגרים ועוסקת גם בהדרכות הורים", היא מעידה על עצמה ומסבירה ששיטת העבודה שלה אינטגרטיבית מכיוון שהיא מאמינה שככל שנכיר את עצמנו לעומק, נוכל להבין טוב יותר מה קורה לנו ולמה אנחנו פועלים כפי שאנחנו פועלים. "הבנה כזו תאפשר לנו בחירה רחבה יותר לגבי האופן שבו נרצה להגיב" היא מסבירה.
הקליניקה של רותם, שפועלת בהוד השרון וגם בזום, נפתחה מתוך האהבה שלה לטפל וההנאה מהטיפול.
למי מיועדים הטיפולים?
"לכולם. לכל מי שמרגיש שהוא צריך מישהו לשתף ולדבר אתו, שיביט עליו בעיניים טובות, שיעזור לו להבין את עצמו ולקבל את עצמו כמו שהוא. המטרה היא לגרום למטופל להאמין שהוא מסוגל לחבר את החלקים בתוכו ולבנות עבורו דרך שמשקפת את כל זה. עם הורים אני עובדת על הגדלת ובניית תחושת הבטחון והמסוגלות ההורית ועוזרת להם להבין טוב יותר את עצמם ואת הילדים שלהם".
מהם סוגי הטיפולים שאת מעניקה?
"עם ילדים אני עובדת לרוב דרך משחק וכשמתאים אני משתפת גם את ההורים. כשלא, אני נפגשת איתם בקביעות בנפרד כדי לחשוב יחד מה הכי נכון ומתאים לילד או לילדה שלהם מתוך מה שאני חווה בטיפול ומה שהם חווים בבית.
"עם מתבגרים אני יכולה לעבוד דרך משחק או יצירה, אבל לרוב זה יהיה דרך שיח. גם פה, ההורים הם כמובן חלק בלתי נפרד מהתהליך ונערכות איתם פגישות קבועות לפי צורך. העבודה עם מבוגרים מתבצעת באמצעות שיח".
איך נוצר האמון בינך לבין המטופלים?
"המטרה הראשונה בכל טיפול היא יצירת קשר וביטחון. אני מטפלת פעילה ודומיננטית, שואלת שאלות אבל גם אומרת דברים שאני מזהה ומרגישה. כשזה מתאים, אני גם משתמשת בהומור כדי להתרחק ככל האפשר מדמות הפסיכולוג בסרטים שיושב ומהנהן".
טיפול בשגרת חירום
"אני בהחלט מרגישה שיש עלייה בפניות לטיפול" אומרת רותם בהתייחס למלחמת 'חרבות ברזל'. "אני חושבת שהמצב הדרוך גורם לאנשים לפנות לקבלת עזרה. במקרים כאלה, אני נפגשת עם הפונה, מנסה להבין מה הצורך ויחד מתחיל תהליך של טיפול. במידת הצורך, אני גם אתן מידע לגבי מה שקורה למוח ולגוף בזמן חרדה. אני מאמינה שההבנה שמה שקורה לנו הוא נורמלי ושהגוף יודע להתריע בפני איום ולהגיב אליו - יכולה מאוד לעזור ולהרגיע".
כלומר את מנרמלת את החרדה
"רגשות בכלל וחרדה בפרט הם חלק מהחיים. השאלה כמה אנחנו מכירים ומבינים אותם, מה התדירות והעוצמה שלהם, כמה הם מנהלים אותנו וכמה אנחנו מסכימים לקבל אותם ואת עצמנו כמו שאנחנו.
"המלחמה ואי הוודאות שנמשכות כל כך הרבה זמן, נוגעות, כך או אחרת, בכל אחד מאיתנו. לכן, צריך וחשוב לזהות מה חוסר השליטה מפעיל אצלנו כדי למצוא עזרה מועילה שתביא להקלה", מסכמת רותם.
לפרטים נוספים: 054-3136994
בשיתוף עפרה רותם





