חיפוש

יחידות הראש (של חברת ביוניקס) כמו לטייסי קרב, גם בניתוחי עיניים

טכנולוגיה שפותחה במקור בעבור קסדות הראש של טייסי קרב, משמשת לאחר תהליך הפיתוח, כתחליף דיגיטלי מתקדם למיקרוסקופ הניתוחי הסטנדרטי בניתוחי עיניים. אפשר לטוס לשלב הבא בניתוחי עיניים

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
ד"ר ניר סורקין בניתוח השתלת קרנית המבוצע עם מערכת ™Beyeonics One
ד"ר ניר סורקין בניתוח השתלת קרנית המבוצע עם מערכת ™Beyeonics One
ד"ר ניר סורקין בניתוח השתלת קרנית המבוצע עם מערכת ™Beyeonics One צילום: רוני גבע
ד"ר ניר סורקין בניתוח השתלת קרנית המבוצע עם מערכת ™Beyeonics One צילום: רוני גבע
ד"ר ניר סורקין בשיתוף Beyeonics Vision
תוכן שיווקי

גודלה של עין ממוצעת הוא פחות מ-3 ס"מ ולכן, ניתוחי עיניים מצריכים דיוק ועדינות מירביים מצד הרופא המנתח כדי להביא להצלחת הניתוח. הדבר מתאפשר בזכות שימוש במיקרוסקופ שמגדיל את שדה הראייה הניתוחי במהלך ניתוח עיניים. מאז השימוש הראשון במיקרוסקופ בניתוח עיניים בשנת 1921, איכות המיקרוסקופים הלכה והתפתחה, אך העקרונות של מבנה ופעולת המיקרוסקופ בניתוחי עיניים לא השתנו למעשה ב-100 השנים האחרונות.

לאחרונה, נעשים מאמצים להביא את ההתקדמות הטכנולוגית הדיגיטלית לידי ביטוי בתחום ההדמיה הניתוחית המיקרוסקופית של ניתוחי העיניים. פיתוח ישראלי חדש של חברת Beyeonics Vision משנה את הדרך בה מנתחי עיניים רואים וחווים את עינו של המנותח במהלך הניתוח. מדובר בטכנולוגיה שפותחה במקור בעבור קסדות הראש של טייסי קרב ומשמשת כעת, לאחר תהליך הפיתוח, כתחליף דיגיטלי מתקדם למיקרוסקופ הניתוחי הסטנדרטי. שלב ההטמעה הקליני של המערכת בוצע גם הוא בארץ בשיתוף עם מערך העיניים של בית החולים איכילוב, שהיה הראשון בעולם לאמץ את הגישה הניתוחית החדשנית הזו, כחלק מהאסטרטגיה של בית החולים לקידום טכנולוגיות חדשות המשפרות את איכות הטיפול הרפואי. המערכת מאושרת לשיווק בארה"ב לאחר שהושלם רישומה במנהל התרופות האמריקאי (FDA).

מערכת ™Beyeonics One ויחידת הראש
מערכת ™Beyeonics One ויחידת הראש
מערכת ™Beyeonics One ויחידת הראש צילום: רוני גבע
מערכת ™Beyeonics One ויחידת הראש צילום: רוני גבע

שמה של המערכת Beyeonics One והיא כוללת בין היתר יחידת ראש דמוית קסדה, מבוססת מציאות רבודה, המזכירה קסדת טייס. יחידת הראש מאפשרת שליטה מירבית בשדה הניתוחי ומעבירה למנתח בזמן אמת תמונת וידאו דיגיטלית תלת ממדית באיכות גבוהה של השדה הניתוחי, המתקבלת ממצלמת המערכת הדיגיטלית שמחליפה את המיקרוסקופ. כך, נמצאת תמונת הניתוח מול עיניו של המנתח בכל עת ומקנה לו ראייה משופרת, יכולת שליטה טובה יותר וחופש תמרון ללא הגבלה. ביחידת הראש ממוקמים חיישנים המאפשרים למנתח בעזרת תנועות ראש לכוון את המצלמה ו"לנוע" בתוך התמונה לפי רצונו. למערכת יכולת לאסוף מידע ממערכות אחרות כולל בדיקות מקדימות של המטופל ובזמן אמת, לפי צורך של המנתח, להקרין נתונים אלה ליחידת הראש במעין "תמונה בתוך תמונה". המנתח נעזר במידע זה לצורך קבלת החלטות תוך כדי הניתוח מבלי לאבד כל קשר עם אזור הניתוח.

רואים הנדסת אנוש
יתרון משמעותי נוסף של המערכת קשור בארגונומיה. בעיה ידועה בקרב מנתחי עיניים היא הקושי הפיזי בישיבה ממושכת תוך כדי רכינה אל העיניות של המיקרוסקופ הסטנדרטי במהלך הניתוח. הבעיה מתגברת ככל שמספר הניתוחים גדל לאורך היום ואף לאורך תקופת עבודה ממושכת יותר, ועלולה להשפיע על בריאותו של המנתח ועל איכות תוצאות הניתוח. מערכת Beyeonics One™ נותנת מענה לצרכים של המנתח בדגש על הנדסת אנוש. יתרונה הייחודי של מערכת Beyeonics One הוא שהמנתח לא חייב יותר לרכון אל עבר מיקרוסקופ כיוון שתמונת הניתוח נמצאת כבר מול עיניו בכל עת. המנתח למעשה חופשי לבחור את תנוחת הישיבה הטבעית, הנוחה והבריאה לו ביותר. כפועל יוצא, ההשפעה החיובית יכולה לבוא לידי ביטוי גם בתוצאות הניתוח ובאיכות חייו של המטופל. חלק ממנתחי העיניים דיווחו כי הם סובלים פחות מבעיות כמו כאבי גב בעת שימוש במערכת החדשה בהשוואה למיקרוסקופ הסטנדרטי.

בעולם הדיגיטלי של היום, למערכת Beyeonics One הפוטנציאל גם לשלב לימוד וטיפול מרחוק. למערכת אחת ניתן לחבר יותר מיחידת ראש אחת וכך, כל רופא שחובש את יחידת הראש חווה את הניתוח באופן מלא וזהה לזה של המנתח. כך למשל, יכול סטודנט לרפואה או מתמחה הנמצא בחדר אחר, קומה אחרת או אפילו בצידו השני של העולם לחוות בזמן אמת את הניתוח כאילו הוא המנתח ונוכח בחדר הניתוח. באותו אופן, יכול רופא מנתח ללמד ממרחק רב עמית לעבודה תוך ששניהם רואים וחווים את השדה הניתוחי באופן זהה ע"י שימוש ביחידת הראש, למרות שפיזית אינם קרובים זה אל זה כלל.

בעתיד, צפויות להתווסף למערכת יכולות נוספות שימשיכו לשפר את איכות הטיפול הן למנתח והן למטופל בתחום ניתוחי העיניים השונים.

ד"ר ניר סורקין הוא רופא בכיר במערך העיניים במרכז הרפואי איכילוב ת"א

בשיתוף Beyeonics Vision

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    מזל ביסהוור

    לכתבה הזאת רואיינו אנשים מצליחים. רק אחת הסכימה לדבר בשמה

    רן שמעוני
    תומר אייגס בכלא

    שני סרטונים של קצין ובן 14 גוססים שיקפו מציאות אחת: חיי אדם הם הפקר

    נועה לימונה | דעה
    אדיר מילר ב"ריסט". היה עדיף לגמור עם זה

    אדיר מילר מקצין את ההומור הדלוח מ"רמזור". התוצאה רעה מאוד

    איתי זיו
    ג

    המדינה שבה נולדתי קרסה כשהייתי בן עשר. מאז אני נטול שורשים

    חשיפה | בלוג הצילום
    משפחתה של נועה מימן. בכל יעד אנחנו מגיעים לאי חדש, ארץ אחרת, שפה שונה. אנחנו כל הזמן במצב של התרחבות ולמידה

    אחרי 5 שנים מורכבות, משמחות וקשות על הים, נדמה שרק התחלנו | טור אחרון

    נועה מימן | טור אחרון
    "אחרי המסיבה". החיים מסתחררים ברגע

    מה קורה כשאדם לא מסוגל להוכיח את גרסתו? סדרה ניו־זילנדית עטורת פרסים