חיפוש

גיליון הרפואה של ישראל

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
גיליון הרפואה של ישראל
גיליון הרפואה של ישראל
איורים: באדיבות חברת GistMD
איורים: באדיבות חברת GistMD

קוראים יקרים,

אבי היקר נפטר לפני כשנתיים וחצי. טרם פטירתו, אושפז לימים אחדים באחד מבתי החולים במרכז הארץ. אימי, אחותי ואני שהינו לצידו, יחד חווינו את חוויית המטופל בבית החולים. רגעים של חמלה וסבלנות אין קץ, התערבבו ברגעים פחות טובים אותם אנחנו מבקשות לשכוח. אין ספק, מקצועות הרפואה והסיעוד הינם מהקשים, המורכבים והמאתגרים, ונדרשות בהם הרבה אנושיות ורגישות. אני רוצה לקוות שאבא, עם העיניים הירוקות והטובות, שחייכו גם ברגעיו האחרונים, הלך לעולמו מלווה באותם רגעים טובים ומרגשים שהפגין כלפיו הצוות הרפואי. כי בסופו של יום ובסופם של חיים, לכך כל אדם ראוי.

תולדות הרפואה הישראלית, נרקמו הרבה לפני קום המדינה, עוד בימי השילטון העות'מאני, ועם עלייתם של החלוצים הראשונים לארץ ישראל.

במלאת 73 לעצמאותה של מדינת ישראל, ובחלוף שנה מאתגרת בריאותית ורפואית, בחרנו להקדיש מוסף מיוחד הסוקר שבעה עשורים של רפואה בישראל.

"גיליון הרפואה של ישראל", הוא סיפורה של הרפואה שלנו, מובא בשישה פרקים, המתארים זוויות שונות של הרפואה בישראל, מאז הקמתה ועד ימים אלה ועד מבט מבטיח ומרתק אל העתיד.

יחד, מתאגדים התכנים לסיפור של כל אחד מאיתנו, כצרכני בריאות ורפואה ישראלים. למרות שלא הכול מושלם, ויש מקום לשיפור, העשייה הרפואית שהתחוללה כאן במהלך שבעה עשורים, היא מקור לגאווה.

היריעה רחבה ולא ניתן לאזכר ולסקר את כל מי שעסקו ועוסקים במלאכת הרפואה, כולם ראויים להוקרה על מקצועיותם ומסירותם.

תודה מיוחדת לפרופ' אבי ריבקינד, כירורג בכיר ומומחה לרפואה דחופה וטראומה מהדסה עין כרם, שלמרות עיסוקיו הרבים בטיפול ובהצלת חיים, מוצא זמן להיות "המורה הפרטי שלי", ולהנגיש לי בשפה פשוטה את רזי הרפואה.

תודה לפרופ' פיה רענני מנהלת המערך להמטולוגיה, ולפרופ' רן קורנובסקי מנהל המערך לקרדיולוגיה, ממרכז רפואי רבין, על סיעור המוחות.

תודה לאביבה שמר, מי שהייתה בעבר סמנכ"ל שיווק ושרות במרכז הרפואי תל-אביב, ומי שחיה את תחום הרפואה בישראל כבר למעלה מחצי יובל, על הליווי והייעוץ.

ותודה לצוות שלצידי, ששמות כל אחד מהם מוזכר מטה בשורת הקרדיטים, על הפקת המוסף, בעמל רב ומתוך חדוות יצירה.

בברכת רגעים מרגשים של גאווה ישראלית ובריאות טובה,

אורנה יצחקי בירבך,
עורכת

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    יאיר גולן עם עינב צנגאוקר במחאה למען השבת החטופים בתל אביב, במרץ אשתקד. שמה להט בבורסת השמות להשתלבות בפוליטיקה

    עינב צנגאוקר הייתה גיבורת השמאל. עד שהתהילה התחלפה בתוצאות הפריימריז

    רוית הכט | פרשנות
    מתוך "התוכנית של ג'ים הגרטי". לעזור לצופים להבין שאינם משוגעים

    הם רכשו את אימפריית הפייק־ניוז והפכו אותה לבדיחה הכי טובה ברשת

    שי רינגל
    קלמן ליבסקינד

    הוא כותב את אותו טור מתקרבן שוב ושוב. הפעם זה היה מטומטם מהרגיל

    יוענה גונן | דעה
    אוסנת מארק. "צריך לתת שוויון גם ליהודים"

    האם חברת הכנסת לשעבר מבינה את מה שיוצא לה מהפה?

    נועה אפשטיין | היומית
    טקס אזכרה שנתי 
בהר הרצל ליוני נתניהו
משמאל סטיב מנושין , מזכיר האוצר של ארצות הברית לשעבר
סטיבן מנוצ'ין , שר האוצר של ארה"ב לשעבר
ירושלים
יאיר נתניהו
אבנר נתניהו

    "מוזר מאוד ששני הבנים של ראש הממשלה החליפו את השם שלהם"

    האזינו לפודקאסט
    טיוי

    זו דת צה"ל. השירות בצבא כמפתח לגאולת הפרט מחייו חסרי המשמעות