ד"ר להבית אקרמן, 51, לא הגיעה לתחום הרפואה במקרה. "לא היתה לי הרבה ברירה, כבת בכורה במשפחת רופאים", היא מספרת בחיוך. "אבא שלי ז"ל, היה אחד האונקולוגים המובילים בארץ, שגידל דורות שלמים של אונקולוגים. אמא שלי היא פרופסור לגנטיקה, יש לי דודים רופאים, סבי וסבתי הם ניצולי שואה שרצו להיות רופאים, אבל בסוף הפכו לאחים בחדרי ניתוח. המשפחה שלנו נעה סביב עולם הרפואה".
ד"ר אקרמן מספרת כי חלמה בילדותה להיות מורה לריקוד, ואהבה ליצור כוריאוגרפיות ולהחיות אותן על הבמה. אך דווקא היום, ממרומי גילה, וכאם לארבעה, היא מבינה שהגשימה את חלומה. "לא כל חלום מגולם בצורה שטחית", היא מסבירה. "כיום אני עובדת בקופת חולים כללית, יש לי שלוש קליניקות פרטיות, ואני מטפלת, מלמדת ומרצה. ההוראה 'מצאה אותי'. כשבאה אלי אישה לקליניקה, אני רואה את התוצאה בעיני רוחי. זה כמו ריקוד, רק שבמקום לצאת אל הבמה, היא יוצאת לחיים האמיתיים יפה וזוהרת, וזה מאוד מרגש בעיניי".
תמיד נמשכתי לרפואת עור
מומחית ברפואת עור למעלה מ-20 שנה, ד"ר אקרמן סיימה את לימודי הרפואה באוניברסיטת תל אביב, ועוד חמש שנות התמחות בבילינסון. "תמיד אהבתי ונמשכתי לתחום רפואת העור", היא אומרת. "זה מקצוע שיש בו אינטראקציה משמעותית עם המטופל, ורואים בו תוצאות די מהר. זה מאוד מספק וממלא אותי באושר בכל פעם מחדש". ד"ר אקרמן היא משתתפת ומרצה קבועה בכנסים מקצועיים בארץ ובחו"ל, לומדת ומתחדשת תדיר בחומרים, בטכנולוגיות מתקדמות, בשילובים ובמגמות עולמיות. בקליניקות הפרטיות שלה, בהרצליה פיתוח, אור יהודה וראשון לציון, היא מציעה טיפולים אסתטיים מקיפים ללא ניתוח. "אנטי אייג'ינג, ביוטי, הצרת היקפים. כל הטיפולים שלא מצריכים סכין", היא מסבירה.


איך שומרים על ההתרגשות הזאת בכל פעם מחדש?
"אני יכולה לתת לך דוגמה של פציינטית שקיבלתי אתמול, וכל כך התלהבתי ממה שעשיתי, עד שהיא שאלה אותי אם זו פעם ראשונה שאני עושה את הטיפול הזה (צוחקת). אבל ברצינות, אני חושבת שיש כמה גורמים שקשורים לזה. ראשית, השילוב בין רפואה ציבורית לפרטית. בארץ יש רפואה ציבורית איכותית, לכן אני לא מקבלת בקליניקה הפרטית רפואת עור רגילה, אלא את כל מה שאינו ב'סל'. זה נותן לי אפשרות לעבוד בשני מקצועות שונים, ואני מאוד אוהבת את זה. שנית, תחום האסתטיקה הוא עולם ומלואו. הוא מתחדש חדשות לבקרים, ותמיד יש דברים חדשים לחקור. במקביל אני גם מובילה מחקרים לכמה חברות, מלמדת ומכשירה את הדור הבא. אלה דברים שאני מאוד אוהבת לעשות, והם שומרים אותי 'בעניינים'. תמיד מתחדשת, לומדת. זה המפתח, בעיניי, להצלחה ולשיפור תמידי".


ליופי טבעי אין תחליף
אמנם ד"ר אקרמן דואגת לעקוב תדיר אחר מגמות מובילות בתחום היופי, בארץ ובעולם, אך היא מעידה שלעולם לא תציע למטופלות שלה טיפולים מנופחים – תרתי משמע. "אני מציעה לכל לקוחה תוכנית מותאמת אישית, גם מבחינת תקציב. אין לי 'שטאנץ' קבוע שאני עושה, ואני פועלת כדי להאדיר את היופי הטבעי של כל אחת. אני מאמינה שהטבע חנן כל אחת במה שמתאים לה, ושואפת לחזק את הנתונים הטובים", היא מדגישה. התוכניות הקפדניות של ד"ר אקרמן מבוססות על שילוב של חומרי מילוי, כמו RADIESSE וסטילאג', עם מכשירים בטכנולוגיות מתקדמות, דוגמת המכשיר מבוסס האולטרסאונד ULTHERAPY, שמעניק אפקט הרמה ומתיחה תוך טיפול בודד. "השוק רווי בשיטות, טכנולוגיות וטכניקות שונות ומשונות", היא מספרת, "והטכנולוגיה והקידמה מאפשרות לנו לטפל באמצעים לא פולשניים, ולמטופלים לשוב לשגרת יומם מיד לאחר הטיפול, ללא צורך בהחלמה ארוכה".
ד"ר אקרמן מציינת טיפול חדשני ומתוחכם של חברת סטרטאפ ישראלית, שהושק לאחרונה, באמצעותו אפשר לעצב את קו הלסת, קו הצוואר, ואת הצלוליט, מבלי להזדקק להחלמה חיצונית של העור. "הבעיה עם הרבה מכשירים שקיימים בשוק היא תופעות הלוואי וההחלמה הארוכה. הטיפול האחרון, שעושה שימוש בגלי רדיו בשילוב מחטים, פוצע את העור בצורה עדינה וממוקדת, באופן שמאפשר בנייה מתחדשת של קולגן, ואפילו חודר לשומן של הגוף ומעצב את המקומות הרצויים. כל זה במינימום פגיעה בשכבת העור העליונה". הטיפול, שמתבסס על טכנולוגית גלי רדיו מהפכנית, מעודד את התחדשות העור, והתוצאה היא עור זוהר למראה, מוצק ומהודק יותר.
לדבריה של ד"ר אקרמן, השילוב שבין הטכנולוגיה המשמשת במכשירים המתקדמים לבין טיפולים בסיסיים שכוללים חומרי מילוי, הם אלה שמביאים לתוצאות מרהיבות, טבעיות למראה, ובנוסף, כאלה שנשמרות לפרק זמן ממושך. "היתרון המשמעותי של שילוב בין השניים, מעבר להליך שאינו דורש תקופת החלמה או התאוששות, הוא שהתוצאות ניכרות בתוך זמן קצר של כחודשיים בלבד", היא מוסיפה.
את חושבת שיש הבדל בדרישה של המטופלות היום, להבדיל מבעבר?
"חד משמעית כן. היום יש מודעות לטיפולים, ובעבר התפיסה היתה שטיפולים כאלה מיועדים רק למועשרות ולעשירות. כיום הטיפול חותך מגדרים ומגזרים, יש יותר הבנה לתהליך, מבינים שצריך להתחיל בגיל צעיר ושזה קורה לאט. לעומת ה'כאן, עכשיו ומהר' מפעם".
יש לקוחות שמבקשים דברים שלא תעשי?
"מצד אחד יש הפנמה של הגיל מצד מטופלות, והבנה שאי אפשר לנטרל את תהליך ההזדקנות, מצד שני יש גם דרישה ל'אינסטגרם פייס' מצד צעירות, שרוצות 'שפתיים של פפיון', ורוצות להיראות במציאות כמו שנראים מבעד לפילטרים. המוטו שלי הוא יופי טבעי. לא שכפול אחיד. אין לי שיטה אחת לכולן, ואני מאמינה שלכל אחת ייחודיות ויופי משלה, שאפשר לרכך ולשפר, אבל לא לשנות. אני גם לא מעוניינת לשנות. בשורה התחתונה יש דברים שאסכים לעשות ויש דברים שלא. אני מתייחסת למטופלותיי כאל נשים אינטליגנטיות, ומסבירה להן את התוכנית שלי להגיע לתוצאה מרהיבה. ובינינו, אין אחת שתרצה להיראות 'עשויה'. כולן רוצות להיראות טבעיות, ואני חושבת שהעין האסתטית שלי טובה מספיק כדי להוציא את המקסימום מכל אחת ואחת".
איך את מצליחה לשכנע אותן "לרדת" מרעיון מסוים, שלדעתך לא ייראה טוב?
"זה לא שאני לא מבינה אותן. אני מכירה את התחום לעומק ויודעת שהרצון לשינוי 'תופס' אותך בנקודות רגישות בחיים. אחת מפוטרת, זו התגרשה, שינתה קידומת. לפעמים קשה לעמוד בפיתוי ולהגיד 'לא'. אבל מבחינתי זה הדבר הנכון לעשות. בעיניי זה לגמרי לא אחראי להסכים לכל דבר. את חושבת שאני רואה את הפנים שלי בכל יום ומרוצה מכל מה שאני רואה? צריך לדעת לא להיכנס ל'לופ' ממנו יהיה קשה לצאת, ושבסופו של דבר התוצאה תיראה גרוטסקית. היושרה שלי היא לעשות את הטיפולים האלה בטוב טעם, ולא בצורה מוגזמת. אני מתאימה אותם לאופי של המטופלת ולתקציב, ותמיד מציעה חלופות מתאימות".
לאתר >> www.drlehavit.co.il
לעמוד הפיסבוק>>> ד"ר להבית אקרמן, מומחית ברפואת עור. טיפולי לייזר ואנטיאייג'ינג
לעמוד האינסטגרם >>> dr.lehavit_akerman
הרצליה: 054-2646114
ראשון לציון 054-5423450
אור יהודה 052-3930088
בשיתוף אלפמדיקס






