חיפוש

ספרים, גבירותיי, ספרים חדשים ונפלאים

חדשים, מרגשים, מרפאים, ספרים הם אפשרות לעוף לעולם אחר. אל תשכחו לקרוא

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
shutterstock
shutterstock
צילום: shutterstock

בין החלמה לריפוי
מאת רוני צבר. "עם עובד"
"בין החלמה לריפוי" היא גישה שפיתח וטיפח ד"ר רוני צבר בעשרים שנות טיפול ברפואה פליאטיבית (מקילה). רפואה זו מאפשרת למטופלים תהליך מלא של ריפוי גם כשאין תקווה להחלמה. הבחירה בטיפול הפליאטיבי היא בחירה ראויה וטובה, ובאמצעות הכלים הרפואיים המגוונים הקיימים יכולה לספק למטופלים איכות חיים ונוחות, גם אם לא אריכות חיים, ולהביא מזור אמיתי להם ולאוהביהם.
הספר "בין החלמה לריפוי" מלווה יד ביד את המטופלים, את קרוביהם וכן את אנשי המקצוע מרגע אבחון של מחלה שמאיימת על החיים, דרך שלבי ההתמודדות השונים, החלטות, כיבוד בחירות והעדפות אישיות, היבטים רגשיים, תרבותיים, חברתיים, משפטיים ונוהליים אשר נקשרים במציאות כזו, שלעיתים כרוכה בהתמודדות עם סוף החיים.

צילום: עם עובד
צילום: עם עובד
צילום: עם עובד
צילום: עם עובד

קרתגו
מאת זוהר כוכבי. "עולם חדש"
"קרתגו" כותב את היחסים בין אדם לחתול הקלועים זה בזה בעבותות, שני בעלי חיים שפועלים בעולם ביחד ולחוד ותופסים את עצמם כסובייקטים שווים. הכתיבה, מהפנטת כמו חתול שנועץ מבט, מבקשת לאחות שברים ואובדן באמצעות פסיעה רגישה על פיסות של אהבה, זיכרון ואבל הנגלים בתוך מרחבי שכחה. המחבר נע בין עבר רחוק לעבר קרוב ובינם להווה, ופורש ללא ריכוך או ייפוי את סבך היחסים והתלות ההדדית. הספר בנוי קטעים-קטעים שמסמנים נקודות במישור, שעם חיבורן תוך התקדמות הקריאה נחשף ובוקע לאיטו מערך מסועף ותלת-ממדי של קשר עמוק ושל אינטימיות.

צילום: עולם חדש
צילום: עולם חדש
צילום: עולם חדש
צילום: עולם חדש

המחברות של מרתה
מאת טלילה קוש. "כרמל"
מרתה, אישה צעירה, חלמה על חיים יוצאי דופן, רצתה לטרוף את העולם, לחיות את חייה, רצתה לכתוב. היא יכולה היתה להיות סופרת אבל המלחמה הגדולה הרסה הכול.
"המחברות של מרתה" מגולל את קורות הדבר האחד שכתבה, עשרות שנים אחרי, כשהיא מאושפזת במחלקה לבריאות הנפש בבית חולים בחיפה. קירבת נפש עמוקה מתפתחת בינה לבין הרופא המטפל בה, ומאפשרת לה זמן ומקום לכתוב. בחדרה שבמחלקה ובעיקר בבית קפה קטן על הטיילת של בת גלים, מול הים, היא כותבת את "אלה תולדות" שלה, ממואר נשי סוער ומופנם, נוקב וחומל, מלא עוצמה ועדינות, כמוה. עם הכתיבה היא מוצאת, גם אם לזמן נקוב, את החיים שלה.
"המחברות של מרתה" הוא רומן "היברידי" שמשלב פרוזה וכתיבה דוקומנטרית, בידיון וזיכרונות אותנטיים, בסיפור חיים של אישה שהיתה. סיפור על אהבה ועל העברה של זיכרון.

צילום: כרמל
צילום: כרמל
צילום: כרמל
צילום: כרמל

דרך ציפור
מאת ג'ניפר אקרמן. "אסיה"
להיות ציפור, כך מסתבר, זו משימה מורכבת להפליא. וברור לחלוטין שאין דרך אחת להיות ציפור, בדיוק כשם שאין דרך אחת להיות אדם. אבל כל הציפורים קשורות זו לזו באותו חוט מקשר של "ציפוריוּת", בדיוק כשם שאנחנו קשורים זה לזה באנושיותנו.
סופרת המדע והטבע עטורת הפרסים ג'ניפר אקרמן יוצאת למסע בעקבות המגוון המדהים של מיני ציפורים בעולם, על שלל היכולות וההתנהגויות המאלפות והמתוחכמות שלהם – מדיבור ושירה ועד שימוש בכלים ובהונאה, מחיזור ורבייה ועד תרבות ומשחק. בתוך כך, היא מביאה את הקוראים בסוד עולמן המופלא והחידתי של הציפורים: מציפורים שנותנות מתנות ועד ציפורים שגונבות, מציפורים שיוצרות עבודות אמנות מרהיבות ועד ציפורים שרוקדות ומתופפות, מציפורים שמשמיעות אזעקות שווא מפוברקות ועד ציפורים שמזייפות פציעות. מִפגן מרהיב של הישגים מנטאליים, של אינטליגנציה וקוגניציה מפותחות ביותר, שפעם ייחסנו כמותן רק לאדם.

צילום: אסיה
צילום: אסיה
צילום: אסיה
צילום: אסיה

הקוץ מאת מדלן קאן. "טפר"/"ותקרא"
מרינה היא ילדה פריזאית מתוקה בת חמש. אמה שכורעת ללדת, שולחת אותה לבלות את הקיץ אצל סבתה ברומניה. רגע לפני שמרינה חוזרת לפגוש את הוריה ואת אחיה התינוק שנולד בצרפת, רומניה נכבשת והגבולות נסגרים. במשך שש שנים מיטלטלת מרינה בין מחנות, שדות, יערות ומנסה לשמור על צלם אנוש. היא מתבוננת על הגרמנים ועל העולם, שחרב אל מול עיניה. בעזרת קונסול צרפת ברומניה היא חוזרת לצרפת בת 12, אחרי הקיץ הארוך והטראומטי בחייה, מבלי שהיא מכירה עוד את השפה הצרפתית. ד"ר מדלן קאן מתעדת בספר עוצר נשימה את קורות חייה כילדה יהודיה בשואה. ספרה של ד"ר קאן, "הקוץ" זכה בפרס חשוב בצרפת. עתה הוא רואה אור לראשונה בעברית בישראל.

צילום: טפר/ותקרא
צילום: טפר/ותקרא
צילום: טפר/ותקרא
צילום: טפר/ותקרא
חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    נמלטים למקלט עם תחילת האזעקות, בשבת שעברה

    מי חטף הכי הרבה? מספרי האזעקות וקצב השיגורים לפי יישובים

    בר פלג ואבי שרף
    ארמון גולסתאן. הפגיעה בסמלי תרבות עלולה ליצור תגובה הפוכה

    "זה כמו לפגוע בטאג' מאהל. אין עוד ארמון כזה בעולם"

    נעמה ריבה
    TV

    מבצע "חנינת הארי" כבר שקוף לציבור, כמו הבליו של דדי שמחי באולפן

    יסמין לוי | ביקורת טלוויזיה
    פותחת

    כשתשומת הלב באיראן, גוברת אלימות המתנחלים והחיילים בגדה

    עמירה הס ומתן גולן
    איור של בחור שואל בחורה אם יש לה קעקוע על התחת

    לאנשים קשה לראות את זה על אישה, זה נראה להם גברי

    שקד בשן
    פותחת

    בין מחירי הנפט לאיום הגרעין, ההימור העיקרי של טראמפ עוד לפניו