חיפוש

יין ישמח - יעקב בריס

"אני דור שלישי לתעשיית היין. סבי ייצר יינות בצרפת, ואני חי ונושם את היקב כבר 9 שנים"

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
חולצה: "דורון אשכנזי", ז'קט: "קסטרו מן"
חולצה: "דורון אשכנזי", ז'קט: "קסטרו מן"
חולצה: "דורון אשכנזי", ז'קט: "קסטרו מן"
חולצה: "דורון אשכנזי", ז'קט: "קסטרו מן"
אורנה יצחקי בירבך
תוכן שיווקי

יעקב בריס (32), מנכ"ל יקב לה פורה בלאנש
השכלה: לימודי תעשייה וניהול
מצב משפחתי: נשוי ואב לארבעה

ההתחלה
"האהבה ליין הייתה בי, גנטית ותרבותית, שכן לא רק שאני דור שלישי לייצרני יין, גם גדלתי בצרפת, בתרבות בה היין מקיף ועוטף את האדם לאורך כל ימות השנה. עסקתי בשיווק דיגיטלי, אבל אז הגיעה הצעה מעולמות היין שעוררה בי את התשוקה, עזבתי הכול והצטרפתי לכרמים וליקב".

מהלכים משמעותיים
"תכננו את השיווק של יקב לה פורה בלאנש, עוד לפני שהעולם ידע שיש קורונה. כאסטרטגיה פנינו לשיווק דיגיטלי כאל השיווק העיקרי של היקב. היקב הושק בהדסטארט מצליח לפני כמעט שנתיים, בסיומו התחלנו בשיווק בחנות און ליין, לצד מכירה למסעדות, ברי יין ומלונות נחשבים. כאשר פרצה הקורונה היינו כבר ערוכים עם שיווק דיגיטלי, מערך שליחויות, וובינר של טעימות יין און ליין הכולל תצלומים מהכרמים, מרכז המבקרים ובקבוקים ייעודים לטעימות שהוכנו מראש. כך יצא שחלק מהקולגות שלנו יצרו איתנו קשר כדי להתייעץ וללמוד, למרות היותנו יקב צעיר".

אתגרי היין בישראל
"האתגרים בתחום רבים. ישנם הרבה מאוד יצרני יין, חלקם הגדול טובים מאוד. במקביל יבוא היין מתרחב, כך שהשוק מוצף ואתגר המכירה גדל".

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
צילום: יח"צ

יין וקורונה
"כולנו מייחלים שהמגיפה העולמית תהיה כבר אחרינו, אבל כל יצרן יין ישראלי יתגאה לספר שצריכת היין בתקופת הסגרים עלתה".

גיבורי השנה
"אני מרים כוס יין יער הלבנון, לכבוד הצוותים הרפואיים בישראל. זהו יין הדגל של יקב לה פורה בלאנש, שכולל היסטוריה, אהבה, רעות ורוח, ומבקש להודות לצוותי הרפואה על ההקרבה, העשייה והאהבה האינסופית".

הבקבוק שאיתי
"פינו נואר מסדרת דביר, זהו יין שונה, מורכב, חצוף ואינדיבידואלי, בדיוק כמוני".

ללגום עם...
"כחובב יין התברר לי שיצחק שמיר היה לא רק פטריוט ואוהב הארץ, אלא גם חובב יינות ענק, בתקופה שלא הכירו כמעט כאלו בישראל. הייתי רוצה לשבת אתו אל השולחן אצלנו בחצר היקב, ללגום יחדיו יין ולהשקיף אל יער יתיר בשקיעה ולשמוע את הגיגיו".

יין לשולחן החג
"יש יינות שכולם אוהבים וכזו היא סדרת דביר שלנו. ברובה זנית, אבל לא כולה. עם יינות נעימים, רכים שאי אפשר שלא לאהוב. יין שיתאים לכל האורחים ובני המשפחה, הוא בלנד קברנה –שיראז-מרלו, מסדרת דביר".

מאחל לעולם היין
"שניצור, נעשה ונצליח באהבה ובשמחה".

צילום: בנימין אדם
הפקה: יפית גרונדשטיין
סגנון: גילי סיוון-כהן
איפור ושיער: בר דהן לירין שחף
צולם ב: IMed, הבית לחדשנות רפואית

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    תמר עילם. "מהיום הראשון הרגשתי בניו יורק בבית"

    מדענית גילתה שבתה חותכת את עצמה, ובחרה בפתרון קיצוני

    רונן טל
    אן האתוויי

    האתוויי לא התעמרה, לא נהגה כדיווה ולא ניצלה. היא עשתה טעות חמורה יותראן האתוויי לא התעמרה, לא נהגה כדיווה ולא ניצלה. היא עשתה טעות חמורה יותר

    לילך וולך
    הבחירות המקדימות לרשימת הליכוד בבנייני האומה בירושלים, היום

    "הגעתי היום להצביע לכל מי שיכול לזרז את הסוף. חשבתי על טלי גוטליב"

    רן שמעוני
    ביקורת טלביזיה 17.8.2026

    פרשת "הגברת והכלבלב" מספקת הצצה לנפש של כלי תקשורת מטורף

    רוגל אלפר | ביקורת טלוויזיה
    גרוס בעת נאום נתניהו בקונגרס, ב-2024

    איש עסקים תומך נתניהו עומד מאחורי שני מיזמי תעמולה לטובת הליכוד

    בר פלג
    ,
    אבי שרף ואורי משגב | תחקיר "הארץ"
    מתוך "חברים מחייכים". קומדיה שחורה עם סוף שלא תמיד מציית לכללים המוכרים

    היא מורבידית, מלנכולית — ואחד הדברים הכי מצחיקים עכשיו על המסך