שרונה פז בלוגולובסקי (58), מנכ"ל יקב ויתקין
השכלה: תואר ראשון ושני בארכיטקטורה ובבינוי ערים
מצב משפחתי: נשואה ואם לשלושה
ההתחלה
"בעלי ואחי התאהבו ביין ואני בעקבותיהם".
מהלכים משמעותיים
"הייננות הים תיכונית, והפתיחות לזנים מגוונים יותר מקברנה, מרלו ושרדונה בענף היין בישראל, מקורה ביקב ויתקין שהחל בכך בשנת 2002".
אתגרי היין בישראל
"בירוקרטיה ורגולוציה, שאינן מבינות שיקב בוטיק הוא ענף חקלאי לכל דבר ועניין".
יין וקורונה
"אסקפיזם מודל 2020".
גיבורי השנה
"'שורשים 2011' – זה היין שאלגום לכבוד כל צוותי הרפואה בארץ ואאחל להם שידעו להעריך אותם לא רק בתקופת קורונה".
הבקבוק שאיתי
"יין לבן".
ללגום עם...
"פרנק גרי, אדריכל שתכנן מספר יקבים ברחבי העולם וגם את מוזיאון גוגנהיים".


יין לשולחן החג
"שרדונה C של יקב קסטל".
מאחלת לעולם היין
"שימשיך בדרך הזו, היא נכונה וטובה".
"בציר 2021 יהיה בציר היובל שלי"
אסף פז (49), יינן יקב ויתקין
השכלה: תואר ראשון במדעי המזון, תואר בייננות מהפקולטה למדעי הגפן והיין בבורדו, צרפת
מצב משפחתי: נשוי ואב לשניים
ההתחלה
"לאחר כ-3 שנים כקונדיטור ושף קונדיטור, התאהבתי בגפן וביין. יצאתי ללימודי ייננות בבורדו ובהמשך התברר לי שהייתי הישראלי הראשון להשיג את התואר 'דיפלומה לאומית בייננות' מפקולטה זו. בצרפת גרתי כשנתיים ועבדתי בשני יקבים ובהמשך בקליפורניה ובאוסטרליה. בתקופה זו גיבשתי את הפילוסופיה הייננית שאני מיישם ביקב ויתקין".
מהלכים משמעותיים
"ההכרה היסודית שיין הוא נגזרת של מקום, היסטוריה ונוף אנושי, עודדה אותי לשאוף לייצר יין ישראלי מקומי ומצטיין. במקום להכין 'כמו כולם'- כלומר מזנים בינלאומיים מוכרים ופופולריים, החלטנו לייצר יינות איכות מזנים ים תיכוניים נשכחים, רובם גם ידועים לשמצה כקריניאן, גרנאש וקולומבר. האתגר האמיתי היה המסע לשינוי הדעה השלילית עליהם. וכך יקב ויתקין הפך למעיין 'ספינה שוברת קרח', שפנתה לנתיב הקשה ביותר מבחינת סגנון ייצור היין, ובאותו מהלך – סללה דרך ליקבים הבאים שהשכילו ללכת בדרכנו. את הדרך הזו לא שמרתי רק ליקב המשפחתי, אלא יישמתי גם ביקבים הגדולים בהם הייתה לי הזכות לעבוד כיינן, בעיקר פרויקט יינות הפרמיום של יקב כרמל ובהמשך ביקב בנימינה".
אתגרי היין בישראל
"יקבי בוטיק משפחתיים המייצרים יינות איכות וחווית אירוח הם מנוע צמיחה חשוב לכל אזור ומדינה, מבחינה תיירותית וכלכלית. הכרחי שקובעי המדיניות ישכילו מחד לפשט את הבירוקרטיה והרגולציה, ומאידך יתנו תמיכה לענף הנהדר הזה".
יין וקורונה
"בימי הסגר כשכולנו היינו פחות על הכביש ויותר בבית, הבינו רבים את חשיבותו של היין כגורם מלכד, וכמוצר צריכה בסיסי שמעלה את איכות החיים של כולנו".
גיבורי השנה
"ללא ספק הצוותים הרפואיים. אשתה לכבודם כוס ויתקין גרנאש בלאן מהדורת אספנים. יין לבן מזן נדיר- מורכב, מרתק ונפלא. שנדע להעריך את הצוותים הנפלאים, גם על ידי הפניית משאבים".
הבקבוק שאיתי
"גרנאש נואר כרם בעל. יין אדום עשיר ועסיסי עם גוף בינוני-קל. אדום נפלא לקיץ לאוהבי האדום והלבן יחדיו".
ללגום עם...
"איינשטיין, אריק איינשטיין".
יין לשולחן החג
"מורבדרה זני נדיר מיקב ארנס, יקב גראג' משפחתי בבנימינה של קובי ארנס, כורם ויינן מחונן שגרם לי לאהוב מורבדרה ישראלי. גילוי נאות: קובי הוא גם הכורם של כרם הגוורצטרמינר שענביו משמשים אותנו להכנת ויתקין גווצטרמינר יבש מהדורת אספנים".
איחול לעולם היין בישראל
"יין משמח לבב אנוש 365 ימים בשנה, ולא רק בחג או בערב שבת".
צילום: בנימין אדם
הפקה: יפית גרונדשטיין
סגנון : גילי סיוון-כהן
איפור ושיער: בר דהן לירין שחף
צולם ב: IMed, הבית לחדשנות רפואית







