חיפוש

"תהליך ההסתגלות לשינה עם ההתקן הדנטלי מתון והדרגתי, והמטופלים מסתגלים להתקן בקלות"

התקנים דנטליים לטיפול בדום נשימה חסימתי ונחירות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
ד"ר דני מאור | צילום: ליאור צור
ד"ר דני מאור | צילום: ליאור צור
ד"ר דני מאור | צילום: ליאור צור
ד"ר דני מאור | צילום: ליאור צור
ד"ר דני מאור בשיתוף איכילוב
תוכן שיווקי

שכיחות הפרעות נשימה בשינה עולה עם השנים באוכלוסייה הבוגרת. מכשיר ה-CPAP הוא הטיפול המומלץ, אך במקרים בהם המטופל אינו מסתגל אליו, ואינו מעוניין בטיפול כירורגי, התקן דנטלי הוא פתרון טוב. יעילותו פחותה ממכשיר ה-CPAP אך נוחות השימוש בו מאפשרת הסתגלות קלה והתמדה בשימוש לאורך זמן. התקן דנטלי מהווה גם אלטרנטיבה טיפולית במקרים של הפרעות נשימה קלות יותר.

התקן דנטלי מורכב משתי פלטות דקות, לא מחוברות, הבנויות כך שתתקבל תמיכה ללסת התחתונה בזמן שינה, תמיכה שמונעת את שקיעת בסיס הלשון והחך הרך אל דרכי האויר ובכך מונעת נחירות והפסקות נשימה. ההתקן קומפקטי, דיסקרטי ונוח. הוא מורכב על השיניים רגע לפני ההרדמות.

את ההתקן בונים במעבדת שיניים לפי תבנית השיניים המדויקת של שיני המטופל, אחרי ביצוע מספר בדיקות. אחת החשובות שבהן היא בדיקת בית הבליעה על ידי רופא אף אוזן גרון (אא"ג) בעזרת סיב אופטי, כדי לוודא שהתקן דנטלי אכן יעזור בשמירה על נתיב אוויר פתוח.
התנאי לביצוע התקן דנטלי הוא שיניים תקינות ויציבות (גם אם עברו טיפולים כמו כתרים ושתלים). כדי לוודא שאכן זה המצב נעזרים בצילום פנורמי של השיניים.

תהליך ההסתגלות לשינה עם ההתקן הדנטלי מתון והדרגתי, ורוב המטופלים מסתגלים להתקן בקלות. לאחר ההסתגלות מבוצע כוונון ההתקן עד הגעה לשיפור משמעותי באיכות השינה.
לאחר מספר חודשי שימוש מבצע המטופל בדיקת שינה חוזרת והפעם עם ההתקן הדנטלי, לוודא שמטרות הטיפול הושגו.

ד"ר דני מאור הוא רופא שיניים, מרפאת נחרה והפרעות נשימה בשינה, מערך אא"ג ניתוחי ראש צוואר פה ולסתות, המרכז הרפואי איכילוב ת"א

בשיתוף המרכז הרפואי איכילוב ת"א

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    אפרת שטיגליץ 

סופרת ועיתונאית ישראלית

    "מתוך תמונה קטנה הוא הביט בי. כבר פרופסור, האפס הזה, חשבתי - וקרסתי"

    רונן טל

    103 מסמרים על המפה: כך נקבר פתרון שתי המדינות במהלך שיטתי ומתוכנן

    מתן גולן
    יוני נתניהו ותרזה ביום חתונתם, 1967.

    "מעולם לא דיברנו על מה שקרה": גרושתו של יוני נתניהו מתה בגיל 80

    עופר אדרת | אחרי מות
    בצלאל סמוטריץ'

    שיגעון גדלות ובורות יהירה: ליד סמוטריץ' אפילו נפוליאון מצטייר כאדם צנוע

    יוענה גונן | דעה
    .

    כשאיזנקוט, בנט ולפיד על סף סילוק נתניהו, גנץ מנחית עליהם התקפת פתי

    אמיר אורן | דעה
    הפגנה נגד הממשלה בכיכר הבימה בתל אביב, בשבוע שעבר

    שב"כ מנסה לגייס פעילי מחאה בטענה שיש "להרגיע את השטח" לקראת הבחירות