חיפוש

מתי לאחרונה העברתם ערב עם איתי אנגל?

יותר ויותר אנשים בוחרים לשלב את חווית הבילוי שלהם בתוכן איכותי ומעשיר שמספק ערך מוסף, בצורת קורסים המועברים על ידי אנשי מפתח בעולם התקשורת והחברה המקומי, לצד טיולים מגוונים, מופעי מוזיקה וסרטים. ב"אסכולות" מציעים חוויות ייחודיות, למי שרוצה לפתוח קצת את הראש

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
קהל יושב באולם
קהל יושב באולם
"זה כיף לשבת ביחד, לשמוע הרצאה מעניינת, לפתוח את הראש ולחזור הביתה קצת יותר חכמים" צילום: יח"צ
"זה כיף לשבת ביחד, לשמוע הרצאה מעניינת, לפתוח את הראש ולחזור הביתה קצת יותר חכמים" צילום: יח"צ
אסף לבנון, תוכן מקודם
תוכן שיווקי

פעם בשבוע שלומית רוז'נסקי לא חוזרת לביתה בתל-אביב מיד בתום יום העבודה. במקום זאת היא פוגשת את בעלה דן, באוניברסיטה הפתוחה ברעננה. יחד הם שומעים הרצאה על אחד משורה ארוכה של נושאים: גוף האדם, תזונה, פוליטיקה, ביטחון או כל נושא אחר בקטלוג הקורסים הנרחב של "אסכולות", שהאוניברסיטה הפתוחה ברעננה מתפקדת כאחד מהסניפים הרבים המארחים את פעילותה.

שלומית (64) ודן (62) החלו לקחת חלק בפעילויות של "אסכולות" לפני כארבע שנים. נקודת המפגש שלהם עם המוסד המגדיר עצמו כבית ספר ללימודים רב-תחומיים ולתרבות הדעת הייתה הטיולים. כזוג שאוהב לטייל קסם לשניים הרעיון להירשם לסדרה שבמסגרתה יוצאים מדי שבוע לטיול אחר. ההתנסות החיובית גרמה להם להפוך את הנוהג לקבוע ואף להירשם, כאמור, גם לקורסים שמציעה "אסכולות". אחד מהם היה קורס של ד"ר גיל יוסף שחר, בנושא תזונה בהשראת תורתו של הרמב"ם. אחר היה קורס על גיאו-פוליטיקה של המזרח התיכון, אותו העביר ד"ר גיא בכור. "הקורס נתן זווית ראייה מאוד מקצועית ומיוחדת על מדינת ישראל ותפקודה באזור המורכב הזה. זו הייתה חוויה מצוינת בשבילי ולכן ניקח קורס נוסף של גיא בכור גם השנה. פה ושם אנחנו גם לוקחים הרצאות בודדות, אבל מכיוון שאנחנו עדיין אנשים עובדים אנחנו עושים את זה במשורה. אני בהחלט צופה שכאשר נצא לפנסיה - ניקח הרבה יותר. יש ל'אסכולות' הרבה דברים מעניינים", אומר דן. "זה כיף לשבת ביחד, לשמוע הרצאה מעניינת, לפתוח את הראש ולחזור הביתה קצת יותר חכמים. זאת העשרה בתחומים מרחיבי דעת ללא מחויבות ", מסכמת שלומית.

מגוון רחב של ידע בצורה אמנותית וחווייתית

דן ושלומית אינם לבד. יותר ויותר זוגות הופכים את הפעילויות שמציע אסכולות לבילוי, לערב מיוחד בשבוע בו הם יוצאים מהבית לעשות משהו שונה, בזוג או בחבורה. מתלבשים יפה, יוצאים, פוגשים אנשים ומקשיבים ביחד להרצאה לפי בחירתם, מפי אושיות בולטות בעולם התרבות והחברה הישראלי. מעבר לחוויה האינטלקטואלית, יש למפגשים האלו גם ערך חברתי גדול: רבים מהמשתתפים מספרים על חוויותיהם למשפחתם ולחבריהם, מה שלעתים מביא לאירועים הללו קהל נוסף, בשיטת "חבר מביא חבר". התוצאה היא שמאירועי "אסכולות" נוצרת קהילה של ממש. קבוצות וחבורות של אנשים שנפגשים בהרצאות או בטיולים וממשיכים את הקשר גם הלאה. דן ושלומית מספרים שגם הם מצאו דרך "אסכולות" חברים חדשים: "באחת מסדרות הטיולים שעשינו הכרנו זוג נחמד, התחברנו איתו ולאחרונה נרשמנו כולנו ביחד לסדרת טיולים חדשה", אומרת שלומית.

קהל יושב באולם
קהל יושב באולם
הזדמנות לעשות משהו שונה צילום: יח"צ
הזדמנות לעשות משהו שונה צילום: יח"צ

"המוטו שלנו הוא להקנות ידע באופן חוייתי ומהנה, להיות הבילוי האינטלקטואלי עבור מי שמחפשים לרכוש תרבות וידע במגוון רחב של עולמות תוכן ותחומים", אומרת לימור בר און, מנהלת "אסכולות״ ועורכת התוכן הראשית. "פילוסופיה, ספרות, היסטוריה, מדעים, קולנוע, אמנות פלסטית, אקטואליה ומשפט - יש לנו יותר ממאתיים קורסים שמכסים את הנושאים האלו ונושאים נוספים. קורס ממוצע כולל שמונה מפגשים בני שעה וחצי, וכולם מועברים על ידי מיטב המרצים - אנשי מקצועות רלוונטים או אנשי אשכולות המוכרים מעולם התקשורת דוגמת קובי מידן, אורן נהרי ואיתי אנגל. הייחודיות של ״אסכולות״ היא בקורסים שאנו בונים בלעדית ואינם זמינים במקומות אחרים, קורסים שמבקשים לתת תמונה רחבה ועמוקה באמצעות שילוב של כמה מרצים, כמו לדוגמה קורס שעוסק בתפיסת הביטחון של ישראל. מרצים בו מומחים שונים ממערכת הביטחון שכל אחד מביא את הזווית שלו לתפיסת הביטחון: ראש שב"כ לשעבר, ראש מוסד לשעבר, שני אלופים בצה"ל, דוברת צה״ל ועוד. התוצאה היא תמונה רחבה ויסודית מאוד של הנושא.

״בניית קורסים בשילוב מומחים גדולים בתחומם היא נדבך מרכזי בגישה של "אסכולות". אנחנו מעניקים לתלמידים שלנו הזדמנות לשמוע אישים מרתקים, לאו דווקא בתחום העיסוק המיידי שלהם. בקורס בנושא גיבורות התנ"ך, למשל, מרצה, בין השאר, שופטת בית המשפט העליון הפרופ' דפנה ברק-ארז, שמרצה על שופטות מקראיות. איש המשפט והרדיו הפרופ' יובל אלבשן ידבר על דוד ובת שבע, וקובי אריאלי על רחל ולאה. הם ואחרים יספרו את סיפורה של גיבורה אחרת בתנ"ך מזווית אישית, תוך שילוב עם הקשרים אקטואליים ורלוונטיים.״

סוג נוסף של קורסים שמציע "אסכולות" הוא כאלו המשלבים מופע מוזיקלי. למשל: הרצאה של המאסטרו גיל שוחט ביחד עם סימפונט רעננה ואנסמבל פוליפוניה, ד"ר אורית וולף שחולקת את הבמה גם כן עם סימפונט רעננה וקורס על גדולי הזמר העברי זמר עברי בו מרצה ד"ר מוטי זעירא כשלצדו שרים ומנגנים מיטל טרבלסי ויונתן קניג.

"אלו קורסים שמספקים חוויה מוסיקלית מופלאה ומרוממת לצד ידע עשיר על יוצרים ומלחינים, אופרות ויצירות קאנוניות ואחרות מעולם המוסיקה הקלאסית, העולמית והעברית״ מסכמת בר און. "אנחנו מאוד אוהבים שילובים כאלו. זה בא לידי ביטוי גם בפעילות אחרת שלנו: מועדוני הטרום בכורה. אלפי תלמידים שלנו מקבלים את ההזדמנות לראות סרטי איכות חדשים, לפני שהם יוצאים לאקרנים, לצד הרצאה הקשורה בנושא הסרט. חברי מועדוני טרום בכורה בקולנוע מקבלים חוויית צפיה לגמרי אחרת - מלאה, עמוקה ומהנה הרבה יותר".

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    חיילים בבית בדרום לבנון, בשבוע שעבר. אחד מהלוחמים: "חיילים אומרים לעצמם – 'מה זה משנה אם אני אקח? זה בכל מקרה ייהרס'"

    לוחמים מעידים על ביזת רכוש אזרחי בדרום לבנון, בידיעת המפקדים

    יניב קובוביץ
    ברוורמן בבית המשפט המחוזי בלוד, בינואר. המקורות אמרו כי היה ברור שעל הפרק עומד פיצוי כספי לאישה

    ברוורמן טוען כי הוא נסחט בטענה לעבירות מין - אבל לא התלונן

    גידי וייץ ויהושע (ג'וש) בריינר | חשיפת "הארץ"
    לא להשתמש

    הג'ינג'ים הם המנצחים הגדולים של האבולוציה באירופה

    גרדיאן
    הסדרה ההודית Mahabharat  AI

    הצפייה בסדרה שנעשתה כולה ב־AI היא שילוב של המופלא והמחריד

    יונתן אנגלנדר
    גריל 65. שיפודייה נוסטלגית ועדכנית

    זו מחווה אוהבת לשיפודיות ערביות בתחנות דלק

    שגיא כהן
    ביבי ושרה נתניהו, אמיר אוחנה ומירי רגב בטקס המשואות 2026

    "הפכו את השיר שלי לקיטש לאומני כדי לסמם את הציבור ולהחדיר לו מסרים"