"המומחיות שלנו היא שיקום שמיעה - איתור בעיות שמיעה והתאמה של האביזר המתאים ביותר. הניסיון המצטבר שלנו בהתאמת אלפי מכשירי שמיעה וההקפדה על הרמה המקצועית הגבוהה ביותר הכוללת הקפדה על פרוטוקול מקצועי מעניקה למטופלינו את המענה הטוב והמקצועי ביותר", כך אומרת חגית שגיא, סמנכ"לית רשת מכוני מדטון-הדים.
מדטון-הדים הינה הרשת הגדולה בארץ לשיקום ופתרונות שמיעה. בהיותה חלק מקונצרן השמיעה העולמי Demant היא נהנית מנגישות לטכנולוגיות, למשאבים ולמחקרים בסטנדרט בינלאומי. הרשת פועלת כבר משנת 1975 ולה 27 סניפים הפרושים ברחבי הארץ, בהם ניתן למצוא מגוון פתרונות שמיעה – החל בשתלים מעוגני עצם, דרך שתלי שבלול וכלה במכשירי שמיעה מבוססי טכנולוגיות חדישות ביותר בתחום.
פרוטוקול התאמת מכשירי השמיעה במדטון-הדים כולל שאלוני התאמה ושאלוני אנמנזה מקיפים, בדיקות שמיעה מקיפות, מדידות תוך אוזניות (REM), בדיקות תפקוד אובייקטיביות עם המכשיר וללא המכשיר, המשך שירות מקיף וכולל בדיקת שמיעה שנתית. "אנחנו עושים הכל כדי להבין מה הצרכים הספציפיים של הלקוח שלנו, ומוודאים שאנחנו פוגשים את הצרכים הללו בכל שלב ושלב", מוסיפה שגיא. אחת מהבדיקות הייחודיות שנערכת במכוני מדטון-הדים היא ה-REM. מדובר במדידה תוך אוזנית, הבודקת בעזרת מיקרופון גמיש את הצליל המגיע לעור התוף. "התעלה שונה מאדם לאדם, ובין אוזן שמאל לימין. גם החלל האקוסטי משפיע על הצליל המגיע לעור התוף, ולכן מדידה כזו מחויבת אצל כל מי שנעזר בפתרונות שמיעה. ובנוסף למידע על איכות הצליל המגיע לאוזן, אנחנו מקפידים לבצע מדידה נוספת לאחר תקופת הסתגלות למכשיר כדי לוודא שאכן יש שיפור תפקודי בשמיעה".
בינה מלאכותית בפתרונות שמיעה
ברשת מכוני מדטון-הדים מגוון גדול של מכשירי ופתרונות שמיעה מהמתקדמים בעולם. אחד מהם, המשלב חדשנות טכנולוגית ייחודית, הוא More, מכשיר המחזיק בתוכו רכיב בינה מלאכותית מובנה, מבית מותג השמיעה הבינלאומי המוביל Oticon. רכיב זה אומן על 12 מיליון סביבות שמיעתיות שונות, על מנת לזהות בכל רגע נתון מי הצליל החשוב ומי הצליל המפריע, וכך המכשיר מספק סביבה שמיעתית מאורגנת ומאוזנת בכל רגע נתון, מספרת שגיא.
"אנחנו יודעים היום שיש ירידה שמיעתית כבר מאמצע החיים. 70% מהאוכלוסייה מעל גיל 60 חווים ירידת שמיעה, ויותר מכך – יש חוקרים שמצאו קשר בין ירידה בשמיעה לבין ירידה קוגניטיבית. המודעות לדבר חייבת להשתנות. כפי שאנחנו דואגים לשמור על פעילות גופנית תקינה, חשוב לומר לכל אדם מעיל גיל 50 לגשת לבדיקת שמיעה תקופתית".
שגיא מספרת שרק כרבע מהאנשים שזקוקים לפתרונות שמיעה מגיעים לקבל מענה, בגלל חוסר מודעות וסטיגמות, וכשחלה ירידה בשמיעה, הראשונים להבחין בכך הם דווקא הסביבה ולא האדם עצמו. "לרוב אנשים לא חשים בתחילה את הירידה בשמיעה באופן משמעותי, הם חשים שהם שומעים טוב ולא מודעים לכך שהם מפספסים הרבה צלילים, אבל כשנכנסים רעשי רקע, הם הולכים לאיבוד. בתקופה הנוכחית של שימוש רב ב-zoom או בשיחות וידיאו, יותר ויותר אנשים מבינים שהם חווים ירידה בשמיעה".
מדטון-הדים שמה לעצמה למטרה לשפר את איכות חייהם של הסובלים מלקות כלשהי בשמיעה, על ידי התאמת הטכנולוגיות החדשניות והמובילות ביותר בתחום מכשירי השמיעה, ולעשות זאת בליווי אישי ומקצועי ברמה הגבוהה ביותר.
מעבר לאתר>>
*2254






