"נכנסתי לתחום כדי לחלוק את התשוקה והאהבה לקפה ולאירוח"
היא נחשפה לעולמות הקפה הייחודיים דווקא בהונג קונג, הצליחה להגשים לאחרונה חלום בן ארבע שנים, ואת הקורטדו שלה הייתה שמחה לשתות עם פראן ליבוביץ'. נפגשנו לקפה עם שירז רייפר, בעלים ומנהלת של בית הקפה HOC

שירז רייפר אהבה קפה מאז ומתמיד. אבל רק כשעברה להתגורר בהונג קונג עם בעלה, גילתה את עולם ה- Specialty coffee, מה שהתגלגל ללימודי וחקר תרבות הקפה ומאוחר יותר ל-HOC - אחד ממוסדות הקפה הבולטים כיום בתל אביב. בשנה האחרונה, בין סגר אחד לשני, היא מצאה את ההזדמנות להגשים חלום ישן - להביא לארץ ולהגיש ללקוחותיה קפה מבית מבית הקליה הדני La Cabra. את היום שלה היא מתחילה ב-5:00 באופן קבוע, שותה חמש כוסות קפה ביום וחולמת לפתוח מלון בוטיק קטן בו תמשיך לחלוק את התשוקה שלה לאירוח ולקפה.
מתי נולדה התשוקה שלך לקפה ואיך הגעת לתחום?
"תמיד אהבתי קפה, אבל כשבעלי ואני עברנו לגור בהונג קונג ב-2012 נחשפנו לעולם ה Specialty coffee. בהמשך הקדשנו שנתיים ללימודי קפה ב-SCA ולחקר תרבות הקפה בדרום מזרח אסיה, בעיקר ביפן ודרום קוריאה".
איך נראה היומיום שלך?
"אני מתעוררת ב 5:00, מקדישה זמן לעצמי ולבנותיי, לוקחת את ביתי הבכורה לגן ומשם ממשיכה ל-HOC. ב-HOC אני אחראית על המטבח ועל ה'בק אופיס' על כל גווניו (ספקים, תשלומים, משכורות, גיוס עובדים וכו'). בערב, אחרי השכבות, בעלי ואני פותחים בקבוק יין טוב ונרדמים אחרי דקה".
איך את שותה את הקפה שלך וכמה כוסות ביום?
"אני שותה בערך חמש כוסות קפה ביום. כשאני ב-HOC אני שותה קורטדו, עכשיו אני ממש נהנית מאתיופיה WERASA של LA CABRA. בבית אני שותה קפה שחור, V60, ו- AEROPRESS".
ספרי על הישג יוצא דופן שלך מהשנה החולפת.
"באחד מבתי הקפה ששתינו בהם ביפן נתקלנו בבית הקלייה הדני LA CABRA. כל כך נהנינו מהקפה שפנטזנו על כך שבבית הקפה שלנו בתל אביב נוכל להגיש את הקפה הזה. מאז עברו ארבע שנים ובשנה האחרונה, בעקבות הסגר הראשון, החלטנו ללכת 'אול אין' עם התשוקה שלנו. למרות הקשיים הכרוכים בכך, אנחנו בית הקפה שמגיש אקסקלוסיבית את LA CABRA".
ממה את הכי נהנית בעבודה שלך?
"נכנסתי לתחום כדי לחלוק את התשוקה והאהבה לקפה ולאירוח. לא בכדי קראנו למקום שלנו HOUSE OF COFFEE. זה ממלא אותי כל פעם מחדש לראות אנשים שבאים כל יום ונהנים מדבר שאנחנו יצרנו".
מה מיוחד בתחום הקפה בארץ לעומת העולם?
"ישראל היא כור היתוך מדהים שמייחד את תרבות הקפה בארץ מכל מקום אחר בעולם. אני מתכוונת לגל השלישי והטכניקות שמלוות אותו, לצד קפה טורקי אותנטי ומיני תרבויות קפה שפזורות בכל הארץ".
מה היה החלום שלך בתחום והאם הגשמת אותו?
"החלום שלי הוא להמשיך להתפתח בתחום האירוח, לגדול ולהתעמק בתחום הקפה וה'לייף סטייל' ולבסוף לפתוח מלון בוטיק קטן ומיוחד".
עם מי היית רוצה לשבת לכוס קפה?
"פראן לייבוביץ. לאחרונה ראיתי את הסדרה עליה בנטפליקס והיא נראית לי בנאדם מאוד מעניין, כמו ספר היסטוריה אנושי. והיא גם קורעת מצחוק".
איך את רואה את עולם הקפה המקומי בעתיד הקרוב?
"יותר ויותר אנשים ירצו לדעת מה הם שותים. צרכני הקפה ירצו לדעת מאיפה הקפה שלהם מגיע, אילו תהליכים הוא עבר, מי גידל אותו - והדבר הזה יביא לשינוי בצריכה והבנה יותר עמוקה של כוס הקפה שהם מזמינים".
כתבות מומלצות

החבילה מתעכבת: למה הרחפנים של אמזון עוד לא סיפקו את הסחורה

משחקים עם קראק פאי: ארבעה מתכונים לעוגה הממכרת

סוף סוף יש סיבה לעצור ולהביט בבית הבאר ברחוב הרצל

מה ההבדל בין כתמי שמש לנמשים ומה גורם להם?

ל"ישראל השנייה" מגיע דיון רציני יותר, ובעיקר כזה שמבוסס על אמת
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
