חיפוש

במרכז העניין – יפן

טיול מעורר מחשבות, מסקרן וגדוש חוויות לארץ השמש העולה, מהיעדים המרתקים בעולם

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
מקדש פושימי אינארי בקיוטו
מקדש פושימי אינארי בקיוטו
מקדש פושימי אינארי בקיוטו צילום: רפי קורן
מקדש פושימי אינארי בקיוטו צילום: רפי קורן
יגאל צור, תוכן מקודם
תוכן שיווקי

מעט מאוד מקומות בעולם משתווים ליפן במידת העניין שהיא מעוררת אצל תיירים ומטיילים ישראליים. הסיבות לכך מגוונות, אבל נובעות בעיקר מההבדלים הרבים שיש בין אזרחי שתי המדינות: הניקיון, הסדר המופתי, הנימוס, האדיבות ועוד דוגמאות להבדלים שטיול ליפן רק מחדד אותם. והמסקנה? טיול ביפן מעורר מחשבות, הרהורים נוגים ובעיקר קנאה.

מעבר לכך זוהי ארץ שפשוט תענוג לטייל בה בגלל טבע יפהפה, יערות מרהיבים, עצי ברוש ענקיים ומרשימים, פריחות עצי הסקורה (דובדבן תרבותי), השלכת בחודשי נובמבר בצבעי אדום-זהב לוהטים, המקדשים הבודהיסטיים ומקדשי השינטו, הגנים והפארקים שכל עלה ומחט אורן בהם ניצבים כמו לציור. וגם הארכיטקטורה המופלאה של טוקיו והאווירה הקסומה בקיוטו, ההליכות הנהדרות על שבילי הדואר בין כפרים בעמק קיסו שבאלפים היפניים, מראות של קופים רוחצים במי מעיינות חמים, שדות אורז ותה, וחלונות ראווה במסעדות בהם מוצגות המנות בדיוק כמו שיוגשו על הצלחת. יפן היא מפגש עם אנשים מחייכים ואדיבים, עם צדדים משעשעים של החיים, כמו אהבה עמוקה לכלבים, תאווה להימורים כפי שרואים באולמות הפאצ'ינקו עם רעש כדורי המתכת, וכמובן הנינוחות והביטחון האישי שיש לתיירים במדינה.

טוקיו
טוקיו
האגדה מספרת ששפמנון ענק ישן לו במפרץ טוקיו וכל תנועה שלו מתוך שינה שולחת גלים היוצרים רעידות בטוקיו צילום: Photo3idea | Dreamstime.com
האגדה מספרת ששפמנון ענק ישן לו במפרץ טוקיו וכל תנועה שלו מתוך שינה שולחת גלים היוצרים רעידות בטוקיו צילום: Photo3idea | Dreamstime.com

כמה מקומות שכדאי לבקר בהם:

טוקיו - האגדה מספרת ששפמנון ענק ישן לו במפרץ טוקיו וכל תנועה שלו מתוך שינה שולחת גלים היוצרים רעידות בעיר. אחת ל–70 שנה הוא מתעורר ואז מתרחשת רעידת אדמה גדולה. במשך שנים מדברים על הזזת העיר ובזמן הזה מייבשים עוד שטחים מן הים. זוהי עיר ענקית אבל עדיין קל להתמצא בכל רובע בעיר.

הארמון המלכותי - מקום המגורים של הקיסר ומשפחתו והלב המסורתי של העיר. רוב המתחם סגור למבקרים, למעט הגנים המזרחיים המקסימים.

מקדש מייג'י Meiji-jingu –מקדש השינטו החשוב ביותר בטוקיו, שהוא יד זיכרון לקיסר מייג'י שמת ב–1912. החלק המרכזי מכיל פארק יפה ומיוער, את המקדש הפנימי, גן האירוסים של הקיסרית ואת בית האוצר המלכותי.

מקדש מייג'י
מקדש מייג'י
מקדש השינטו החשוב ביותר בטוקיו, שהוא יד זיכרון לקיסר מייג'י שמת ב–1912 צילום: Mylla80 | Dreamstime.com
מקדש השינטו החשוב ביותר בטוקיו, שהוא יד זיכרון לקיסר מייג'י שמת ב–1912 צילום: Mylla80 | Dreamstime.com

אסאקוסה Asakusa - מקום המקדש הבודהיסטי הפופולרי סנסו-ג'י, שיפנים רבים באים לבקר בו, לקחת קצת עשן, לזרוק מטבע ולטייל בשדרה הרחבה המובילה אליו ולצידה עשרות דוכנים מסורתיים.

הפארק והמוזיאונים של אנו Ueno - המרחב הפתוח הגדול ביותר של העיר, בו כמה מוזיאונים, ביניהם המוזיאון הלאומי, שהוא חגיגה לאוהבי היסטוריה וארכיאולוגיה של יפן ומזרח אסיה.

שוק האוכל Tsukiji - השוק שימש במשך עשרות שנים כשוק הסיטונאי של דגים ופירות ים של טוקיו. כיום האזור מתפקד כשוק אוכל ססגוני וצפוף שהוא חגיגה קולינרית.

בניין פוג'י - נמצא בשטח המיובש ממפרץ טוקיו של אודייבה, שזוהי מעין התחלת עיר של המאה ה–21. עולים לקומה ה–24 לתצפית מהאולפן הבנוי ככדור עגול. אזור נפלא לטייל בשעות הערב, כאשר טוקיו על אורותיה מצטיירת מעבר למפרץ.

סינג’וקו - רובע השעשועים הגדול ביותר ביפן, עם מועדונים, שפנפנות, ובחלקו הצפוני גם מלונות האהבה.

קבוקיזה – תיאטרון קבוקי באזור גינזה. תיירים יכולים להיכנס למערכה אחת. מרתק.
ניקו – עיר צפונית לטוקיו, בה נמצא המקדש המדהים והמעוטר להפליא של טושוגו, קברו של השוגון הנערץ טוקאגאווה (טוקוגאוה) אייאסו. בסמוך נמצא כביש פנורמי יפהפה העולה אל מפל קוגן ואגם סמוך.

אזור האקונה – פוג'י – האלפים היפניים

תצפית על הר הפוג'י
תצפית על הר הפוג'י
תצפית על הר הפוג'י צילום: רפי קורן
תצפית על הר הפוג'י צילום: רפי קורן

קאמאקורה – עיר קייט שלווה על חוף האוקיינוס השקט, ובדרך כלל מקום לעצירה ראשונה בנסיעה דרומה מטוקיו. בעיר מקדשים רבים ולפחות עצירת חובה אחת: הבודהא דאיבטסו, פסל ברונזה ענק בגובה 11 מטר במשקל 100 טון, שצונאמי ענק סחף את המקדש סביבו (הים במרחק קילומטר) והוא נשאר על כנו ועדיין עיניו עצומות למחצה. פשוט מקסים. מקדש אחר בו כדאי לבקר הוא מקדש האסה קנון, ממנו יש תצפית אל המפרץ, מערות קדומות עם פסלי בודהא חרוטים, גן שליו ונעים עם דגי קוי, ואין סוף פסלי מי-זוקו, או ילדי המים, ובעצם הילדים שלא נולדו – פסלים שהונחו על ידי נשים שהפילו את עוברן.

האקונה – אזור של גבעות מיוערות, אגם אשי רחב ידיים, אינסוף של מלונות עם מרחצאות (ורחצה יפנית היא חוויה בפני עצמה), ומוזיאון הפסלים הפתוח עם אוסף מרשים של פיסול מודרני.

הר הפוג'י – משאת נפש של כל יפני ותייר, אבל מה לעשות שרוב השנה לא ממש רואים את החרוט המושלם הזה. לרוב הוא מסתתר מאחורי עננים. כשהתצפית מתאפשרת עולים עד ל"תחנה החמישית" בהר, ממנה מתחיל שביל ההליכה המתפתל לפסגה.

מצודת מצומוטו – המצודה בדרך לטאקאיאמה שבאלפים היפניים היא אחת היפות והמיוחדות ביפן. צבעה השחור, גן עצי הדובדבן העתיקים סביב לה והמבנה הפנימי מרשים.

מצודת מצומוטו
מצודת מצומוטו
מצודה בדרך לטאקאיאמה שבאלפים היפניים היא אחת היפות והמיוחדות ביפן. מצודת מצומוטו צילום: Sihasakprachum | Dreamstime.com
מצודה בדרך לטאקאיאמה שבאלפים היפניים היא אחת היפות והמיוחדות ביפן. מצודת מצומוטו צילום: Sihasakprachum | Dreamstime.com

טאקאיאמה - עיר שלווה באלפים היפניים. רחובות קטנים טיפוסיים עם בתי עץ, שוק של בוקר לאורך נחל קטן, בתי מרחץ, בתי יין וסאקה. מוזיאון מרשים של כרכרות היאטאי המעוטרות והענקיות היוצאות פעמיים בשנה לפסטיבל ססגוני.

שיראקאווה-גו – כפר ציורי שבו עדיין נשמרת מסורת של כיסוי בתי העץ בגגות קש ענקיים הקשורים בחבלים. מעבר לנחל - מוזיאון שבו בתים של כפר שננטש.

קיוטו - עיר הבירה העתיקה של יפן ובה שפע אוצרות תרבות. בין אתרי החובה בעיר: גן הזן המדהים של ראיון-ג'י. כל כולו 15 סלעים שונים המפוזרים בכמה קבוצות בתוך חצץ גרוף.

קינקאקוג'י, מקדש הזהב – פאוויליון מקסים לשפת אגם המכוסה כולו בדפי זהב, ששוחזר לאחר שהוצת על ידי נזיר בודהיסטי – מעשה ששימש רקע לאחד מספריו של הסופר יוקיו מישימה. קיומיזו דרה, מקדש המים הזכים, נמצא במעלה גבעה ובלב גן ויער מדהים. מצודת ניג'ו היתה מושב השוגונים וידועה בעיקר בגלל רצפת הזמיר החורקת–מצייצת ואולמות העץ המעוטרים שלה. זה רק חלק מהמקדשים והגנים. אסור לפספס את תחנת הרכבת המרתקת לעלות אל הגן הקטן שבשיאה, ללכת במעברים התלויים וגם לרדת אל העיר השלמה שמתחת לה.

נארה – סמוכה לקיוטו. היתה עיר בירה במאה ה–8 והמקום הראשון אליו הגיע בודהיזם ביפן. היא ידועה בעיקר בגלל שני מקומות: טודאיג'י, הוא מקדש עץ ענק והגדול בעולם (קטן בשליש מהמבנה המקורי שהיה), ומקדש השינטו קאסוגה, שמפורסם בגלל אלפי מנורות אבן שמובילות אליו. בין שני אלה משתרע פארק בו מסתובבים למעלה מאלף איילים שידועים בהתחנפות שלהם כדי לבקש מעין פריכיות מהמבקרים.

הירושימה – זהו פארק השלום והמוזיאון, אבל גם האי של מיאג'ימה על שער הטורי הענק בים והמקדשים המאלפים.

אוסקה - עיר ענקית אבל עם כמה מראות שאסור לפספס כמו המצודה, רחובות ההליכה של דוטונבורי, הגן התלוי בראש בניין אומדה עם תצפית אורבנית מדהימה.

סקירה זו היא רק הצצה חלקית למה שיש ליפן להציע. אין ספק שביקור ביפן הוא חוויה בלתי נשכחת. ההמלצה ברורה: סעו ליפן עכשיו.

יגאל צור הינו מדריך בכיר בחברת "דרכים" (DRAHIM TRAVEL) ומומחה ליפן.

לפרטים נוספים היכנסו לאתר "דרכים"

או צרו קשר בטלפון: 03-5613883

בחזרה למגזין טיולים >>>

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    אלה הבתים הכי מיוחדים בישראל. האנשים שגרים בהם מסקרנים לא פחות

    איתן לשם ודניאל צ'צ'יק
    ערן קולירין ענייני פנים 3.4

    "גבורה נראית כמו בדיחה בעיניי, בעיקר עכשיו"

    ענייני פנים
    פותחת

    איראן מחזיקה בקלפי מיקוח חזקים, אבל אין לה מול מי לשחק בהם

    צבי בראל | פרשנות
    שער/פותחת הסופרת שלי גרוס

    האם המייסדת של המשפיעניות בישראל ממתגת מחדש את הגיל המושמץ ביותר

    גילי איזיקוביץ
    הדר פלדמן סמט

    "השבתאים מתנהגים כלפי חוץ כמוסלמים, אבל האמונה האמיתית שלהם סודית"

    איילת שני
    הלווייתו של מפקד הצי של משמרות המהפכה שנהרג בתקיפה ישראלית־אמריקאית בטהראן, אתמול. השלטון באיראן מבוזר, ובכיריו מתקשים לתקשר לנוכח המצוד של חיל האוויר הישראלי

    בין אם יבחר בהצלת הכלכלה או בהכרעה, טראמפ ישלם מחיר