חיפוש

מטוקיו ועד לתחנה המרכזית בת"א: סיפורה של יזמית לוקרים חכמים

יפית סגל הגיעה ליפן כמעט בטעות – ושם התאהבה בכל אותן טכנולוגיות יפניות מתקדמות שהישראלים עוד לא מכירים. המסע העסקי שלה הוליד רשת מצליחה של לוקרים לשמירת חפצים להשכרה, הפרוסים בכל רחבי הארץ

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
Lockit
Lockit
Lockit צילום: ליאור גרונדמן
Lockit צילום: ליאור גרונדמן
אגם קדם לוי, בשיתוף Lockit
תוכן שיווקי

לעיתים קרובות, מסעותיהם של יזמים מתחילים כמעט בטעות. לא פעם, יזמים המקימים חברות חדשות ומפתחים מוצרים פורצי דרך, עושים זאת כתוצאה ממפגש אקראי עם הזדמנות או טכנולוגיה שיכולים לשנות את חייהם של הלקוחות. דווקא אותם רגעים יומיומיים – כמו תפוח שנופל על ראשו של מתמטיקאי – יכולים להוביל יזם אל הרפתקה עסקית שנמשכת שנים.

במקרה של יפית סגל, אותו תפוח נפל על ראשה במהלך טיול ממושך במזרח. סגל, מנכ"לית ומייסדת חברת לוקיט המפעילה לוקרים ציבוריים לשמירת חפצים, מספרת כי מצאה את ייעודה כיזמית, דווקא הכי רחוק מהבית: במהלך טיול שעשתה באוסטרליה וניו-זילנד בצעירותה. "אחרי כמה חודשים של טיול נגמר לי הכסף – והייתי צריכה להחליט לאן אני ממשיכה. באותם השנים, תקופת שנות התשעים, יפן הייתה מדינה מאוד מצליחה ומשגשגת. שמעתי ששם נמצא הכסף הגדול – והחלטתי לטוס ליפן כדי לעבוד שם".

לוקרים של חברת Lockit במרכז עזריאלי
לוקרים של חברת Lockit במרכז עזריאלי
לוקרים של חברת Lockit במרכז עזריאלי צילום: ליאור גרונדמן
לוקרים של חברת Lockit במרכז עזריאלי צילום: ליאור גרונדמן

לדבריה, התכנית המקורית שלה הייתה פשוטה למדי. "חשבתי לעבוד עם ישראלים במכירת תכשיטים ומוצרים אחרים בבסטות", היא אומרת. "אבל כבר ברגע שהגעתי – הלסת שלי פשוט נשמטה. ראיתי ביפן עולם אחר, מדינה שנמצאת הרבה לפני ישראל. אני זוכרת איך ראיתי בפעם הראשונה מכשיר GPS ברכב שמדבר עם הנהג – שנים ארוכות לפני שהטכנולוגיה הזאת הגיעה לארץ. החלטתי שזה מה שאני רוצה לעשות בחיים: להביא לישראל את המוצרים היפנים".

החלום הזה הוביל את סגל ללימודי תואר ראשון ביחסים בינלאומיים ומנהל עסקים. "הרצון לעבוד בייבוא של מוצרים מיפן תמיד היה אצלי בראש. במהלך הלימודים לקחתי את כל הקורסים על יפן – ואז שמעתי על תכנית לימודים לתואר שני בהוואי עם התמחות ביפן – נדלקתי על זה מיד. בהוואי למדתי שני דברים שמלווים אותי עד היום: את השפה היפנית – ואיך לגלוש בים.

לוקרים של חברת Lockit בתחנה המרכזית בתל-אביב
לוקרים של חברת Lockit בתחנה המרכזית בתל-אביב
לוקרים של חברת Lockit בתחנה המרכזית בתל-אביב צילום: באדיבות Lockit
לוקרים של חברת Lockit בתחנה המרכזית בתל-אביב צילום: באדיבות Lockit

"בהמשך התחלתי לעבוד בחברת Fujitso בטוקיו בתור מתמחה", מספרת סגל. "חיפשתי כל הזמן רעיונות לטכנולוגיות שאפשר להביא לארץ. מהר מאוד עלתה לראש בעיה שליוותה אותי במשך שנים, בעיקר בתור חיילת צעירה: אני כל הזמן סוחבת איתי תיקים גדולים. הופעתי לגלות שביפן אפשר למצוא בכל פינה לוקרים ציבוריים להשכרה. כשיצאתי לרקוד סלסה בטוקיו, השארתי את התיק הכבד בלוקר – וכל הערב יכולתי להיות רגועה שהחפצים שלי בטוחים. באיזשהו שלב הסתכלתי על הלוקר ואמרתי – 'אני הולכת להביא אותך לארץ'".

סגל מסבירה כי השימוש בלוקרים ציבוריים הוא נפוץ מאוד ביפן – שבה עובדים רבים בערים הגדולות מתגוררים מחוץ להן. "הרבה עובדים נוסעים לטוקיו בבוקר כדי לעבוד במשרד. כשהם רוצים לצאת לבלות בשעות הערב, הם פשוט משאירים את התיקים שלהם בלוקרים. היה לי ברור שזה פתרון שיכול להתאים בצורה מושלמת לישראל, מדינה שמלאה בחיילים עם קיטבגים ובתיירים מכל רחבי העולם".

"חיפושים בגשם ובשלג"

מסעו של היזם לא מסתיים בחבטה על הראש מתפוח וברעיון עסקי פורץ דרך. האתגר האמיתי, אומרת סגל, נמצא בהגשמת הרעיון. "התחלתי לעשות בירורים. יצאתי לחצי שנה של חיפושים אחר המוצרים הנכונים. נסעתי לסין – והגעתי אליה בחורף הסיני הכי קר מזה שלושים שנים. הסתובבתי בגשם ובשלג בין עשרות מפעלים בלי חימום, עם מתורגמנית שבקושי הבינה מילה – עד שמצאתי את המפעל הטוב ביותר לייצור לוקרים. כשעשיתי את ההזמנה הראשונה של הלוקרים, לא ישנתי בלילה מרוב התרגשות ופחד".

לוקרים של חברת Lockit בתחנה המרכזית בירושלים
לוקרים של חברת Lockit בתחנה המרכזית בירושלים
לוקרים של חברת Lockit בתחנה המרכזית בירושלים צילום: ליאור גרונדמן
לוקרים של חברת Lockit בתחנה המרכזית בירושלים צילום: ליאור גרונדמן

המשימה הבוערת ביותר שניצבה בפני סגל הייתה למצוא את המתחמים הציבוריים שבהם תציב את עמדות הלוקרים שלה. "הצלחתי לשכנע את מנכ"ל התחנה המרכזית בתל אביב לנסות את הפיילוט הראשון. באותה התקופה, בתחנה המרכזית הייתה שמירת חפצים אנושית. הם הבינו מיד את הצורך ואת החיסכון שטמון בלוקרים שלא דורשים מגע יד אדם. לא היה לי כסף לשיווק: את כל חסכונותיי הוצאתי על הלוקרים עצמם. עד שהלוקרים הגיעו לארץ והוצבו בתחנה המרכזית, נותרתי ללא אגורה שחוקה".

ההצלחה של חברת Lockit הייתה מיידית. "מהרגע הראשון, עוברי אורח לא הפסיקו להשתמש בלוקרים. אחרי הפיילוט המוצלח עם התחנה המרכזית בתל אביב פניתי לקניון עזריאלי. אחרי שנה שלמה בה חיזרתי אחריהם, הם הסכימו לצאת לדרך – אבל ביקשו לוקרים מתקדמים יותר שיתאימו לאיכות הגבוהה של הקניון. טסתי לגרמניה ובה מצאתי לוקרים אלקטרוניים - באותה תקופה המתקדמים והיקרים בעולם. המוצר הזה הצעיד קדימה את היכולות של העסק – ואיתו זכיתי במכרז של רכבת ישראל".

"טלפונים באמצע הלילה"

היום ניתן למצוא את הלוקרים של Lockit בתחנות רכבת ישראל הפזורות ברחבי הארץ, בשורה ארוכה של קניונים מובילים ובמתחמים ציבוריים רבים אחרים. בשנת 2019, כאשר מדינת ישראל אירחה את תחרות האירוויזיון, חברת לוקיט אף נבחרה להפעיל את שמירת החפצים עבור אלפי הצופים ועד היום החברה מספקת שירותי שמירת חפצים לאירועים. כיום שוקדת סגל על הבאתו לארץ של הדור הבא של הלוקרים – ובקרוב יגיע פיילוט ראשון של לוקרים חכמים מתוצרת הולנד בהסבה לשוק הישראלי עם מערכות תשלום מתקדמות, הזמנה ותשלום מראש מהנייד או המחשב דרך לינק, שיתוף לוקר עם חברים, משפחה ולקוחות ושימוש רב פעמי. הלקוח יקבל התרעות לנייד על השימוש בלוקר כמו במערכות חניה דיגיטליות ושירות הלקוחות יהיה מהיר ונשלט מרחוק דרך אפליקציה.

לוקרים בתחנה המרכזית באר שבע
לוקרים בתחנה המרכזית באר שבע
לוקרים בתחנה המרכזית באר שבע צילום: ליאור גרונדמן
לוקרים בתחנה המרכזית באר שבע צילום: ליאור גרונדמן

"היו לי אינספור אתגרים לאורך הדרך", אומרת יפית סגל. "בהתחלה, הלקוחות לא הבינו איך להשתמש בשירות. הדבקנו הוראות על הלוקרים – אבל זה לא עזר. קיבלנו טלפונים באמצע הלילה מלקוחות שרצו שנסביר להם איך להשתמש בלוקרים. היום זה כבר לא קורה – הישראלים הבינו את הלוקר שלנו והתאהבו בו. " בקורונה חוויתי משבר גדול כי בבת אחת המקומות נסגרו והלוקרים עמדו ריקים. מהמקום הזה צמחתי והבנתי שהלוקרים נדרשים גם במיקומים אחרים כמו בבתי חולים לדוגמא"

את הסיפוק העיקרי מהעשייה היזמית מוצאת סגל ביכולת לעזור ללקוחות. "אני חושבת על התיירים שתקועים עם המזוודות שלהם לפני או אחרי טיסה – אם הם נשארים בדירת Airbnb אין להם איפה לשמור אותן. כשהייתי חיילת, בתור מ"כית טירונים עם תיק גב מטורף, הסתובבתי ברחבי הארץ ושיוועתי ללוקר לשמור בו את הדברים. היום אני גאה לומר שאנחנו מספקים פתרון לכל האנשים האלה".

לאתר החברה >>
לעמוד הפייסבוק >>

בשיתוף Lockit

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    "האבל הראשון", ויליאם אדולף בוגרו, 1888. האם אנחנו באמת יכולים להבין מה הרגיש אדם שאיבד את בנו לפני אלפי שנים?

    מה ידוע לנו על העולם הרגשי של אנשים שחיו בעבר? כנראה שכלום ושום דבר

    יונתן יעקבזון
    ת'רון עם הוריה. "אמא שלחה אותי לפנימייה כי היא הבינה את המצב, היא רצתה שאצא משם"

    שרליז ת'רון גדלה בצל אלימות מחרידה. וזה עוד לפני שאביה ניסה להרוג אותה

    לולו גרסיה־נבארו
    מתוך הסרטון. גזלייטינג לנפגעים האמיתיים של שלטון נתניהו

    לרגל החג בחר ראש הממשלה לעשות את הדבר האחד שהוא מצטיין בו: לתחזק שנאה

    יסמין לוי | דעה
    בית ספר בגבעתיים, בשנה שעברה. מבקרי "המערכת", כמו גם צעירות וצעירים מוכשרים, צריכים להירתם למלאכת החינוך וההוראה בתוך בתי הספר עצמם

    ההצעה של לינוי בר גפן היא עוד חוליה בהתפרקות הסדר החברתי

    יואב פרידן | דעה
    מפגינים למען זכויות מהגרים בוושינגטון, ביום חמישי. יותר מחצי מיליון בני אדם שהגישו את בקשתם בתוך ארה"ב קיבלו מדי שנה גרין קארד

    ארה"ב: בקשות לגרין קארד יאושרו רק עבור מי שהגיש אותן ממדינת המוצא שלו

    ניו יורק טיימס
    קסניה צרקובסקי ויונה רויזמן, שמובילות את הפעילות של "הדמוקרטים" בקרב העולים החדשים. "האנשים האלה רעבים לאקטיביזם פוליטי"

    "זו קהילה שההצבעה שלה בבחירות הקרובות יכולה לבסס מגמה של עשורים קדימה"