חיפוש

פתרונות אחסון

אופק סוכנויות מערכות אחסון: תרחיש לוגיסטי ככלי לתכנון מחסן

דותן אפק, מנכ"ל אופק סוכנויות מערכות אחסון, מסביר כיצד תרחיש לוגיסטי מאפשר להבין את צורכי המחסן, לייעל תהליכים ולבחור פתרונות שמתאימים באמת

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
990223
990223
דותן אפק, מנכ"ל אופק סוכנויות מערכות אחסון
דותן אפק, מנכ"ל אופק סוכנויות מערכות אחסון
בשיתוף אופק סוכנויות מערכות אחסון
תוכן שיווקי

כיצד מתחילים לתכנן מחסן לוגיסטי?

הטעות הקריטית ביותר בתכנון מחסן לוגיסטי היא להתחיל בפתרון האחסון. יש לקוחות שמתחילים לתכנן בעקבות מערכת או טכנולוגיית אחסון (לדוגמה: Radio Shuttle או מדפים נעים), רק כי נתקלו בפתרון יפה בתערוכה או מחסן דומה.

שני עקרונות יסייעו להתחיל: ראשית, להפנים כי מתכננים תהליך לוגיסטי ולא מחסן. תכנון המחסן הוא חלק מתכנון התהליך הלוגיסטי. שנית, כל מרכיב בתהליך הלוגיסטי משפיע על תפוקות המחסן. אחד הכלים המרכזיים שיסייעו בבניית התהליך הלוגיסטי במחסן, הוא בניית תרחיש לוגיסטי.

כיצד בונים תרחיש לוגיסטי?

תרחיש לוגיסטי הוא למעשה "תסריט חי", בדרך כלל של 24 שעות, המתאר את אופן הפעילות המיטבי של המחסן משלב קליטת הסחורה ועד יציאת משלוח מהמחסן. התסריט כולל התייחסות לכמות הסחורה הנכנסת למחסן וסוגיה, סוגי האריזות, אזורי העבודה (לדוגמה: קליטה, אחסנה, ליקוט, אריזת משלוחים, בקרה), בעלי התפקידים המשתתפים בתהליך, פעולות מרכזיות המתבצעות בשלבים השונים, מערכות טכנולוגיות המשתתפות בתהליך ועוד. ככל שהתסריט יכלול מדדים ברורים יותר לתהליך (כמות, קצב, דיוק, מדדי איכות), כך ניתן יהיה להסיק מסקנות אפקטיביות יותר להבנת התפוקות הכלליות של המחסן (כמות הסחורה המאוחסנת, כמות הפריטים, כמות הזמנות מוכנות ביום, קצב). ניתן להוסיף לתסריט תקלות או אירועים לא מתוכננים, ולבדוק כיצד התהליך מתמודד איתם.

כיצד מומלץ לארגן את המידע בתרחיש הלוגיסטי?

אחת הדרכים לארגון את המידע היא טבלה המתייחסת למרכיבים הבאים: השלב בתהליך, האזור, בעלי תפקיד, מערכות, פעולות מרכזיות, תקלות או אירועים אפשריים, תפוקות ומדדי ביצוע מרכזיים ועוד.

הכותב הינו מנכ"ל אופק סוכנויות מערכות אחסון בע"מ, חברה המתמחה זה 30 שנה בתכנון ואספקה של מערכות אחסון למחסנים ומרכזים לוגיסטיים.

אופק סוכנויות מערכות אחסון
טלפון: 04-6767783
לפנייה במייל >>
למעבר לאתר >>

בשיתוף אופק סוכנויות מערכות אחסון

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    רון לאודר

    האיש שהיה הכי קרוב לנתניהו החליט לדבר על הכול לפני שיהיה מאוחר מדי

    מיכאל האוזר טוב

    בראנו 6 ישראלים כדי לעקוב אחר הבחירות ברשת. התוצאה מטרידה

    עומר בן יעקב
    נתניהו i24news

    אלה 30 שניות מהפנטות. היא אומרת למעשה כלום, ונתניהו מתפוצץ

    אלון עידן | רשימה שחורה
    זמיר, נתניהו וכץ בטקס קורס קצינים, היום בבהד 1

    איני זוכר משהו שהתקרב לזה מאז רבין 92' וברק 99'. הביאו את היום

    אורי משגב | דעה
    קפה סזאן ת"א

    זו מסעדה שמסמלת היטב את נפלאות תחתית השאול הביביסטית

    שגיא כהן
    ביקורת טלוויזיה יומית 22.10.26

    הבחירות עדיין לא ניצלו. בידי נתניהו נותרה התוכנית החלופית