חיפוש

יש חשמל באוויר

העשור החדש נפתח בסימן פרידה מכלי רכב בעלי מנועי בעירה קונבנציונליים והתרחבות שוק החשמליים וההיברידיים. מדריך למתחשמל

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
הטענת רכב חשמלי
הטענת רכב חשמלי
צילום: Shutterstock
יואב קווה, תוכן מקודם
תוכן שיווקי

רבים טועים לחשוב שכלי רכב שמונעים בחשמל הם המצאה של השנים האחרונות. למעשה, המכונית הראשונה ששברה את שיא המהירות של 100 קמ"ש היתה חשמלית. אבל בגלל גורמים ומגבלות דוגמת טווח נסיעה קצר, רגולציה, לובי של יצרני רכב ועלויות – המכונית החשמלית לא הצליחה לפרוץ את המחסום ולהתבסס ככלי רכב לגיטימי עד לשנים האחרונות. הפעם, כך נראה, המצב שונה.

פעילות רגולציה נמרצת נגד חברות הרכב השמרניות גורמת לשינוי. בחודש מרץ האחרון הופעל שעון הספירה לאחור לגמילת עולם הרכב ממנועי בעירה פנימית קונבנציונליים. הפרלמנט האירופי קבע רף חדש לממוצע פליטת מזהמים: 95 גרם לק"מ לעומת 130. יצרן שהחל מהחודש (ינואר 2020) יחרוג מהרף החדש, צפוי לקנס על כל רכב שיחרוג – ואלו יכולים להצטבר לסכומים חסרי תקדים של מיליוני דולרים ולהביא להתמוטטותם של מותגים.

כמעט במקביל, מתחולל בארצות הברית מאבק משפטי בין ממשל טראמפ למדינת קליפורניה, בנושא תקנות הזיהום. הממשל דורש להקפיא את תקנות הזיהום עד לשנת 2026 ותובע את מדינת קליפורניה. מנגד – קליפורניה איתנה בהחלטתה להתחיל בהחלת התקנות כבר כעת, ובתגובה לתביעה הודיעה כי תפסיק לרכוש מכוניות מהיצרניות שהצטרפו לתביעת הממשל נגדה. רק כדי לסבר לכם את האוזן, מדובר ברכבים של יצרניות מובילות, בהן ג'נרל מוטורס, טויוטה, פיאט-קרייזלר ואחרות. ההשלכות משמעותיות וכבדות משקל במיוחד מהסיבה שמדינת קליפורניה נחשבת לרוכשת מכוניות "כבדה". בנוסף, היא גם מצליחה לצרף אליה מדינות נוספות, במאבקה נגד הממשל ונגד יצרניות המכוניות.

השינויים המהפכניים הללו גרמו למחול שדים בעולם הרכב. הפופולריות של הרכבים האלו גוברת ונדמה שפתאום, כל אחד חייב רכב חשמלי או לפחות היברידי כדי לתרום לאיזון ממוצע הפליטות. כך, מתוך הכאוס והפאניקה, דווקא צומחות הזדמנויות חדשות, ותהליך החישמול הוא אחד מהם. להערכת גורמים בתחום, בשנת 2040 מכירות מכוניות הנוסעים החשמליות יהוו 55% מכלל המכוניות החדשות.

אבל לא צריך לחכות עד אז, כבר עכשיו נמכרים בישראל דגמים היברידיים שמשלבים מנועי בנזין ומנוע חשמלי, דגמים היברידיים-פלאג-אין שמאפשרים נסיעה על חשמל בלבד (לטווח מוגבל) ומכוניות חשמליות טהורות.

בעמודים הבאים תוכלו למצוא כמה מהדגמים ה"ירוקים" שמניעים קדימה את המהפכה החשמלית בישראל. לחלקם יכולות נסיעה על חשמל בלבד לטווח גדול ולחלקם טווח חשמלי מוגבל, אבל ברגע שמשתחררים מהקיבעון המחשבתי שמכונית חייבת להיות מסוגלת לנסוע 600 ק"מ בין תדלוק לתדלוק ומכירים בעובדה שרוב הנסיעות שלנו הן קצרות מאוד - המעבר לרכב חשמלי עושה פתאום שכל. לכל אלו אפשר להוסיף את העובדה שהמכוניות האלה פחות מזהמות לסביבה הן מבחינת פליטות מזהמים והן מבחינת זיהום רעש – מספיק כדי להרגיש טוב על הלב וגם בכיס, היות שהמס המוטל על דגמים אלה עדיין נמוך והופך את הרכישה למשתלמת.

בחזרה למדור רכבים חשמליים והיברידיים>>

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    פותח חדש

    זו פיסת השלווה האחרונה בישראל, אבל השקט מתעתע

    רן שמעוני
    טראמפ נואם בבית הלבן, הלילה

    בנאומו הוכיח טראמפ כי הוא מבין שלא תהיה אפילו מראית עין של ניצחון

    נתנאל שלומוביץ | פרשנות
    צרויה להב, 2023

    הפזמונאית, המוזיקאית והסופרת צרויה להב מתה בגיל 74

    שי רינגל
    דניאל אלטר בהיכל התרבות ברהט. חולם גם על קונסברטוריון בעיר

    "לא חשבתי שזה שאנחנו יהודים שעוברים לרהט ימשוך כזאת תשומת לב"

    שירין פלאח סעב
    טראמפ וסטארמר במסיבת עיתונאים באנגליה, בספטמבר. בריטניה וצרפת דאגו להבהיר שאינן מתכוונות להיגרר למלחמה

    טראמפ מצית את המזרח התיכון ומצפה מהעולם לכבות את האש

    ליזה רוזובסקי | פרשנות
    ניגריה הפגנות ממשלה נגד 07

    שמועות על כישופים וגניבת איברי מין מטלטלות את מדינות מערב אפריקה