חיפוש

בין היהדות לבין הליברליות

הרַבָּה אילה רונן סמואלס מספרת על "קהילת תפילת האדם" הרפורמית, שמציעה תמיכה חברתית ורוחנית

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
43750
43750
הרַבָּה אילה רונן סמואלס צילום: ניר ברקין
הרַבָּה אילה רונן סמואלס צילום: ניר ברקין
ניבה שור, בשיתוף קהילת תפילת האדם
תוכן שיווקי

קהילת תפילת האדם מציעה מרחב רוחני מכיל שמכבד כל אדם, אומרת הרַבָּה אילה רונן סמואלס, המובילה את הקהילה הרפורמית האזורית בקיסריה, החוגגת והמקדמת תרבות יהודית ישראלית ליברלית.

הרַבָּה אילה היא אם לשלושה, מתוכם שני בנים מהקהילה הגאה. היא עשתה מסע חיים ארוך מילדות בקיבוץ שמיר של השומר הצעיר ועד לתפקיד רַבָּה ויו"ר מועצת הרבנות הרפורמית בישראל. "הבנים פתחו לי את העיניים והלב ולימדו אותי על האתגרים והיופי של חיים שהם לא בתוך המיינסטרים", היא משתפת.

הרבנות הרפורמית עורכת חופות וקידושין מתוך עיקרון של שוויון ערך האדם. בנוסף היא מציעה הליך גיור רפורמי המוכר על ידי המדינה. הגיור של תינוקות וילדים עד גיל מצוות הוא פשוט יותר ונסמך על מחויבות ההורים לגדלם בבית יהודי. לאחר הגיור נערך בבית הכנסת טקס קבלת פנים לעם היהודי תחת חופת טלית, עם ספר תורה וברכות מרגשות: "שהחיינו — אחינו אתם, אחיותינו אתן".

"אני מזמינה את נשות ואנשי הקהילה הגאה לקחת חלק בקהילת תפילת האדם — שהיא מרחב יהודי שיש בו הכלה ומאור פנים לכל", אומרת הרַבָּה אילה. "לצערי החברה הישראלית ומוסדות המדינה לא תמיד מקבלים אותם בכבוד. לכן אני רואה חשיבות גדולה בהשתייכות לקהילה חזקה, המאפשרת להבין ולטפח את הזהות היהודית הישראלית הליברלית של כל אדם".

"אני מזמינה את א.נשי הקהילה הגאה לקחת חלק בקהילת תפילת האדם – שהיא מרחב יהודי שיש בו הכלה ומאור פנים לכל" (כאן הלינק לדף על שבת גאווה) אומרת הרַבָּה אילה. "לצערי החברה הישראלית ומוסדות המדינה לא תמיד מקבלים אותם בכבוד. לכן אני רואה חשיבות גדולה בהשתייכות לקהילה חזקה, המאפשרת להבין ולטפח את הזהות היהודית הישראלית הליברלית של כל אדם".

קהילת תפילת האדם
טלפון: 054-6246811
למעבר לאתר >>
למעבר לעמוד האינסטגרם >>
למעבר לעמוד הפייסבוק >>

בשיתוף קהילת תפילת האדם

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    החיילים שתקפו את צוות העיתונאים, בשבוע שעבר. לא עודכנו כי הממזרים שינו את הכללים

    איזה מאיר אחד אמר לאמריקאי את האמת, וצה"ל גילה פתאום "ערכים"

    יוענה גונן | דעה
    טיוי

    מיסטר סקסי חוזר פתאום. אבל הפעם עם פיתול אפל

    רוגל אלפר | ביקורת טלוויזיה
    אופוריה Euphoria

    "אופוריה" חוזרת וסדרה חדשה של יוצר "אייל קטן". המומלצות של אפריל

    חן חדד
    2. נעמה ריבה

    "אי אפשר לחדש את העיר כשמעליבים כל הזמן את הציבור הליברלי"

    נעמה ריבה
    אישור תקציב המדינה. נתניהו

    המסר של הממשלה לחיילים ולאזרחים: תראו לאן הולך הכסף ותתפוצצו

    יוסי ורטר | פרשנות
    טד קרוז

    "לא מבין למה טראמפ צריך להילחם את המלחמות של ישראל. זה לא תפקידנו"