חיפוש

השד לא נורא כל כך

המרכז הרפואי רמת אביב מציע דרך מתקדמת, מהירה ונוחה לביצוע בדיקות ממוגרפיה וביופסיית שד, תחת קורת גג אחת. השלב החדש בבריאות האישה

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
מכשיר ממוגרפיה מתקדם
מכשיר ממוגרפיה מתקדם
מכשיר ממוגרפיה מתקדם במיוחד הנותן מענה לכל הצרכים של כל הנשים ומאפשר לבצע את כל הבדיקות הנחוצות במהלך ביקור אחד בלבד צילום: המרכז הפרואי רמת אביב
מכשיר ממוגרפיה מתקדם במיוחד הנותן מענה לכל הצרכים של כל הנשים ומאפשר לבצע את כל הבדיקות הנחוצות במהלך ביקור אחד בלבד צילום: המרכז הפרואי רמת אביב
שחר בן-פורת, תוכן שיווקי
תוכן שיווקי

מעל 50 שנה עברו מאז הומצא מכשיר הממוגרפיה, המאפשר גילוי של סרטן השד באזור החזה ובית השחי. בדיקה זו מאפשרת לזהות סרטן בחלק ניכר מהמקרים, אבל היא אינה עומדת בפני עצמה – כאשר נמצא ממצא חריג יש צורך בבדיקות נוספות, בהן אולטרה סאונד וממוגרפיה עם חומר ניגוד. הממוגרפיה הוותיקה אינה חפה מחסרונות, כולל חוסר נוחות לאישה וקושי באיתור סרטן שד במקרים של רקמה סמיכה, שכן המכשיר יעיל יותר כאשר השד מורכב מרקמה שומנית.

מגיעים לאבחון במהירות ובנוחות

מכשיר הממוגרפיה החדש
מכשיר הממוגרפיה החדש
מאפשר לבצע את כל הבדיקות הנחוצות במהלך ביקור אחד בלבד. מכשיר הממוגרפיה החדש צילום: המרכז הרפואי רמת אביב
מאפשר לבצע את כל הבדיקות הנחוצות במהלך ביקור אחד בלבד. מכשיר הממוגרפיה החדש צילום: המרכז הרפואי רמת אביב

כל זה השתנה באופן משמעותי עם כניסתו של 3Dimensions Mammography System, מכשיר ממוגרפיה מתקדם במיוחד הנותן מענה לכל הצרכים של כל הנשים ומאפשר לבצע את כל הבדיקות הנחוצות במהלך ביקור אחד בלבד.

מי שעומד מאחורי הבאתו של המכשיר המתקדם לישראל הוא המרכז הרפואי רמת אביב. "מכשירי הממוגרפיה בישראל פועלים על בסיס טכנולוגיה דיגיטלית. הם מספקים תמונות דו-ממדיות של השד, וחלקם מאפשרים ליצור שחזור תלת-ממדי של השד וצילום פרוסות של השד בעובי של מספר מ"מ", מסבירה ד"ר אהובה גרובשטיין, רדיולוגית בכירה, מומחית בדימות שד במרכז הרפואי רמת אביב.

"המכשיר החדש מצעיד את הטוב הקיים בטכנולוגיה הזו צעד משמעותי קדימה – הוא מספק מיידית צילום תלת-ממד ברזולוציה גבוהה במיוחד, כולל צילום פרוסות דק מהרגיל. עבודות מחקר שנעשו על טכנולוגיה זו הראו שהיא משפרת משמעותית את יכולת האבחון של סרטן השד".

בניגוד לניגוד

מתוך צילום התלת-ממד אפשר ליצור גם צילום דו-ממדי, וכך לחסוך את הצורך בבדיקה נוספת ולצמצם את החשיפה לקרינה. כמו כן המכשיר החדש מאפשר לבצע ממוגרפיה עם חומר ניגוד, בדיקה עם רמת דיוק גבוהה במיוחד המקבילה לזו של MRI.

"בדיקת MRI שד היא בדיקה ברמת דיוק גבוהה, המאפשרת לברר את טיבם של הממצאים שהתגלו בממוגרפיה. אבל זו בדיקה יקרה ומורכבת לביצוע ולכן מעטים המקומות בארץ שמקיימים אותה – והתורים אליה ארוכים. ממוגרפיה עם חומר ניגוד מספקת לכך מענה שווה ערך, שגם נותן מענה לכל אותן נשים שלא יכולות לעבור MRI", מסבירה ד"ר גרובשטיין.

טכנולוגיית 3Dimensions Mammography System מאפשרת לבצע את כל הבדיקות הללו במהלך אחד, הנמשך עד שעתיים. זאת בהשוואה למציאות היום, שבה משך הזמן הנדרש כדי לבצע את כל הבדיקות יכול להגיע למספר חודשים, המלווים במתח, דאגה וחוסר ודאות.

למכשיר המתקדם יש יתרונות נוספים: כפי שצוין, הוא יכול לאתר סרטן שד במקרים של שד בעל רקמה סמיכה, וזאת ברמת דיוק הרבה יותר גבוהה מזו של מכשיר ממוגרפיה רגיל. כמו כן למכשיר יש מבנה ארגונומי המותאם לצורת השד, כך שהבדיקה נוחה יותר לאישה והרבה פחות כואבת.

המרכז הרפואי רמת אביב מאגד את כל תהליך האבחון תחת קורת גג אחת, ובמקרה הצורך, האישה יכולה לעבור גם ביופסיית שד כדי לקבל את כל המידע הדרוש לפני ההחלטה על המשך הטיפול. בדיקה זו איננה מאבחנת רק מצבים סרטניים, אלא גם מחלות דלקתיות ושפירות העלולות להופיע בשדיים. במרכז הרפואי עובד צוות רופאים מומחים בדימות שד, לרבות אונקולוג מומחה שד וכירורג מומחה שד, מומחי דימות וטכנאי ממוגרפיה מיומנים. כך מקבלת כל אישה את האבחון המקצועי והמתקדם ביותר במהירות ובנוחות.

למידע נוסף

למידע נוסף בטלפון - 03-6401234

בחזרה למדור

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    אלדד גרפונקל

    "ההצעות המגונות בכל מקום. הוזמנתי לבית ומישהו הציע לי את בת דודה שלו"

    איילת שני
    נתב"ג

    לקראת הבחירות: ארגון ליברלי יוזם הטסה המונית של ישראלים שגרים בחו"ל

    דני בר-און

    האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ? כל הסימנים מעידים שהתשובה מעבר לפינה

    גדעון לב
    הפגנה באתונה למען עצורי המשט לעזה, החודש. בווק מעדיפים לבחוש בעבר

    כשהבית נשרף, השאלה "האם אתה ציוני" כבר לא רלוונטית

    עופרה רודנר
    שער

    האופוריה בקרב עובדי רשת 13 התחלפה בחוסר ודאות ופחד

    עידו דוד כהן
    פותחת

    "אכפת לי מהמדינה שלי וימשיך להיות לי אכפת, אבל אעשה את זה כתחביב"