חיפוש

סדנאות למנהלים: הרבה מעבר למיומנויות ניהול

סדנאות למנהלים מעניקות את הכלים לבנות תרבות ארגונית מתפקדת, תוך כדי שהן מסייעות להם להתפתח באופן אישי ומקצועי. הכלים והאפשרויות של סדנאות מנהלים אלו הם מגוונים ורבים ולכן יצאנו לבדוק איך בדיוק הם מסוגלים לעזור לארגונים להשתפר ולהתייעל

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
בשיתוף לירון פורת – ייעוץ אסטרטגי והרצאות
תוכן שיווקי

התקופה האחרונה, הסגרים והעבודה מהבית הביאו ארגונים ומנהלים רבים למצבי קיצון רגשיים ומנטאליים; אתגרים אשר לא לכל אחד ואחת מאיתנו יש את הכלים להתמודד איתם. אך מה אם נגלה לכם כי קיימות סדנאות למנהלים שיעניקו לאנשי הארגון שלכם את הכלים להתפתחות ולזיהוי האסטרטגיות האישיות של כל אחד ואחת מהם, כלים אשר בסופו של יום יסייעו הן לארגון והן למנהלים שבו לצעוד קדימה ולהתפתח.

חבורת אנשים בחדר ישיבות
חבורת אנשים בחדר ישיבות
סדנת מנהלים. רבים חווים יותר מתח וחרדה, ומנסים לשוב לעבודה במשרד במקום לאמץ דפוסי חשיבה חדשים צילום: 123RF
סדנת מנהלים. רבים חווים יותר מתח וחרדה, ומנסים לשוב לעבודה במשרד במקום לאמץ דפוסי חשיבה חדשים צילום: 123RFתוכן שיווקי

למה צריך סדנאות למנהלים?

כדי להבין את התחום של סדנאות המנהלים וכיצד אפשר להשתמש בהן ככלים לפיתוח הארגון, שוחחנו עם לירון פורת - ייעוץ אסטרטגי והרצאות

לירון היא המנכ"לית והבעלים של ZoomOut – ZoomIn המציעה מתודולוגיה ייחודית לפיתוח עסקי ואישי כאחד. "עולם הסדנאות למנהלים הוא עצום ומגוון. כאחת שעברה סדנאות מנהלים בעצמה לפני שנים רבות, בתקופה שעוד עבדתי כשכירה בעולם הפיננסים, אני גם יכולה להעיד שהתחום הזה לא מפסיק להתחדש ולהפתיע. בעבר סדנאות מנהלים תפקדו בעיקר כזירת אימונים לעולם העסקים בלבד. בשנים האחרונות, עם ירידת מחויבות העובדים לארגונים השונים, לטובת המחויבות לעצמם - להגשמתם ולהתפתחותם, יש לתת מענה במסגרת הארגון כך שייווצר מצב WIN- WIN הגשמת המנהל תייצר את הגשמת הארגון, והמנהל שירגיש שהוא מגשים עצמו ומעצים את עובדיו, לא ירצה ללכת כל כך מהר".

"עד היום המטרה העיקרית של כל סדנה למנהלים היא בשורה התחתונה למקסם את הארגון או העסק, אבל הדרכים שנוקטים בדרך לשם הם המהותיים. היום יודעים, וזה מגובה במחקרים, כי עובד שלא מאושר במקום העבודה שלו לא יספק את הסחורה ולא תהיה לו מוטיבציה לתרום לארגון מעבר למה שמוגדר כ'לדפוק שעון'."

לירון פורת מספרת על התמורות בעולם סדנאות המנהלים בשנים האחרונות: "סדנאות למנהלים, היום יותר מבעבר, מעניקות לעובדים את הכלים להביט פנימה ולהוציא מעצמם את המיטב תוך כדי הבנה מעמיקה של החסמים שעוצרים אותנו, הדגשת החוזקות, וקבלת החלטות נכונה יותר עבורינו ועבור הארגון."

סדנאות למנהלים שמעניקות לעובדים כלים להתפתח ולצמוח

"חשוב מאוד לאפשר לעובד להביט אל תוך עצמו בסביבה מוגנת ובטוחה. החלק החשוב ביותר בכל תהליך התפתחות של מנהל הוא המומחיות העצמית (Mastering Yourself). רק כאשר נפתח את מה שאני מכנה 'מנהיגות עצמית', נוכל לראות תמורות ושינויים גם בארגון" משתפת לירון פורת על הכלים הייחודיים שפיתחה לאורך השנים. "לכל אחד מאיתנו יש מעין מבער מוטיבציה פנימי, רק שאנחנו לא תמיד יודעים איך להפעיל אותו בעיתוי הרצוי. באמצעות סדנאות מנהלים אנחנו מאפשרים לעובדים להגדיר לעצמם מטרות ומסייעים להם לבנות אסטרטגיה אישית למען ההתפתחות האישית שלהם. הבנייה של הכלים האלו מאפשרת למנהל הסתכלות רחבה וארוכה על עצמו ועל הארגון וכתוצאה מכך הוא גם יוכל לקבל החלטות מושכלות ומהירות בקלות יתר."

"חשוב לי לציין שמדובר על תהליך מדיד העושה שילוב בשאלונים לאורך הדרך והתוצאות המדווחות מוכיחות שהתהליך עובד ותוצאותיו אף עולות על המצופה, הן בזירה האישית והן בזירה העסקית", מספרת לירון פורת על השיטה אותה פיתחה. "המהות של השיטה היא להפוך את האדם למחייך ואפקטיבי יותר. אני מאמינה כי רק אדם שמגשים את עצמו ויודע כי כל בוקר שהוא יוצא מהבית, הוא עושה עוד צעד אל עבר המטרה הגדולה שלו בחיים, הוא אדם מאושר וככזה הוא גם אפקטיבי בעבודתו ובשאר תחומי חייו. אם אחלק את עיקרי השיטה לשלושה חלקים אז אפשר לומר כי כל תהליך מוצלח מכיל שינוי דפוסי גישה וחשיבה (Mindset), התפתחות אישית על ידי פיתוח מומחיות בעצמנו הכרת החוזקות והחולשות, מערכת ההפעלה שלנו (Mastering Yourself) ובניית מטרות ארוכות טווח שיפעילו אותנו ויראו לנו את הדרך (Vision). ואת כל אחד מהחלקים ניקח לרמת הפרט (המנהל) ולרמת הארגון – Zoom Out- Zoom In".

השיטה שפיתחה לירון פורת אכן זוכה לשבחים רבים והעובדה כי רבים מלקוחותיה מגיעים להצלחות בתחומם היא ההוכחה הטובה ביותר לכך. אין ספק כי כיום עולם העסקים והארגונים מודע יותר לכך שבסופו של כל תהליך יושב אדם, כאשר מה שיכריע האם ייעשה את עבודתו נאמנה יהיה מצבו המנטלי, החיבור הארגוני, האושר הפנימי ומצב רוחו באותה העת. ההתפתחות בתחום סדנאות המנהלים נועדה לתת מענה בדיוק לבעיה הזו על ידי חיבור ממשי בין הארגון לעובד, האמונה היא כי רק על ידי מימוש עצמי ופיתוח היכולת לקבל החלטות במהירות בהתבסס על חשיבה ונתונים, ניתן יהיה לשפר את הארגון ולהצעידו קדימה.

לעוד תוכן מקצועי שיעניק לכם מידע רב על מגוון תחומים, אתם מוזמנים ומוזמנות להמשיך לקרוא מאמרים נוספים בנושאים מגוונים.

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    יאיר גולן עם עינב צנגאוקר במחאה למען השבת החטופים בתל אביב, במרץ אשתקד. שמה להט בבורסת השמות להשתלבות בפוליטיקה

    עינב צנגאוקר הייתה גיבורת השמאל. עד שהתהילה התחלפה בתוצאות הפריימריז

    רוית הכט | פרשנות
    מתוך "התוכנית של ג'ים הגרטי". לעזור לצופים להבין שאינם משוגעים

    הם רכשו את אימפריית הפייק־ניוז והפכו אותה לבדיחה הכי טובה ברשת

    שי רינגל
    קלמן ליבסקינד

    הוא כותב את אותו טור מתקרבן שוב ושוב. הפעם זה היה מטומטם מהרגיל

    יוענה גונן | דעה
    אוסנת מארק. "צריך לתת שוויון גם ליהודים"

    האם חברת הכנסת לשעבר מבינה את מה שיוצא לה מהפה?

    נועה אפשטיין | היומית
    טקס אזכרה שנתי 
בהר הרצל ליוני נתניהו
משמאל סטיב מנושין , מזכיר האוצר של ארצות הברית לשעבר
סטיבן מנוצ'ין , שר האוצר של ארה"ב לשעבר
ירושלים
יאיר נתניהו
אבנר נתניהו

    "מוזר מאוד ששני הבנים של ראש הממשלה החליפו את השם שלהם"

    האזינו לפודקאסט
    טיוי

    זו דת צה"ל. השירות בצבא כמפתח לגאולת הפרט מחייו חסרי המשמעות