הריהוט הביתי הפך נגיש וזמין לכולם. המבחר הוא עצום, שכולל את כל הסגנונות, כמעט כל הצבעים ובטווח מחירים רחב במיוחד. כל מה שנותר הוא לבחור. אלא שיש מי שמבקש לשמור על פריטים נוסטלגיים וקלאסיים, מהסוג שכבר אינו מיוצר כיום. יש גם מי שמבקש לחדש רהיטים שנרכשו בלא מעט כסף, במקום להוציא בשנית סכום נכבד עבור הרהיט היוקרתי.
מי שמבקש לשפץ את הרהיטים במקום להחליפם, יכול למצוא מענה בעזרת אנשי המקצוע המומחים בחידוש רהיטים, שמספרים על התהליך ויתרונותיו.
אורי שירין: אמנות חידוש ושיפוץ רהיטים קלאסיים, יוקרתיים וייחודיים
"לכל רהיט יש סיפור משלו. לקוחות רבים שמחים לשפץ רהיטים שיש בהם 'נשמה' ואולי אף נבנו בהזמנה מיוחדת", אומר אורי שירין, רפד ומומחה בשיפוץ רהיטים בעל ניסיון רחב של 40 שנה, שמסביר כיצד חידוש רהיט תורם מבחינה כלכלית וסביבתית.


בעידן בו המציאות היא של התמודדות עם יוקר מחייה גבוה, לצד מתן משקל עצום לשמירה על איכות הסביבה, שיפוץ, שחזור ושיקום של רהיטים הם האופציה האידיאלית. זה לא משנה אם מדובר ברהיט ישן שהתקבל בירושה ויש אליו אליו סנטימנטים, מערכת סלון יוקרתית שכבר ראתה ימים טובים יותר, או הרצון לרענן את פינת האוכל רגע אחר שהילדים התבגרו - כל רהיט ניתן לשפץ ומי שעושה זאת במיומנות רבה כבר עשרות שנים הוא אורי שירין, רפד ומומחה בשיפוץ רהיטים וצוות העובדים שלו.




"לכל רהיט יש סיפור משלו והבעלים לא סתם רוצים לשמר אותו. לקוחות רבים שמחים לשפץ רהיטים משנות ה- 50, כאלה שיש בהם 'נשמה' ואולי אף נבנו בהזמנה מיוחדת. אחרים פשוט אוהבים את הריהוט הקיים שלהם ורק רוצים לחדש אותו כדי שיתאים לעיצוב החדש של הבית או לטרנדים השולטים בשוק. לכך כמובן מצטרף לא פעם גם שיקול כלכלי, הרי על-פי רוב זול יותר לשפץ ולשקם רהיטים מאשר לקנות חדשים", מסביר אורי. "רהיטים שיוצרו בעבר ניחנים בעיצוב ייחודי, לרוב עשויים מחומרים איכותיים שמשמרים את "גוף הרהיט", אך הריפוד מתבלה ונראה הרבה פחות טוב. התאמה של בד ממגוון רחב של היצע, שיתאים גם לאופי השימוש ברהיט הוא הצעד הראשון בשיפוץ. אני מקשיב ללקוח ושומע ממנו למה הוא מייעד את הרהיט. כך למשל, אם מדובר בסלון בבית שמארח הרבה, כדאי לבחור בבד עמיד יותר שקל לניקוי. פינת אוכל בה סועדים גם ילדים קטנים כדאי שתהיה מותאמת גם להם. יופי ואסתטיקה הם חלק בלתי נפרד משיפוץ רהיטים, אבל צריך גם שהרהיטים יהיו פרקטיים".
כלכלי וסביבתי
בעבודתו אורי עשה שימוש בשלד המקורי של הרהיט, מחליף את הספוג הישן בחדש ומרפד מחדש עם הבד הנבחר. במידה שיש שלד רעוע הוא משופץ. "כשהלקוח מקבל חזרה את הרהיט הישן במראהו המחודש, רואים מיד את האושר בעיניים. אני שומר על הייחודיות של הרהיט – ספה, כורסה, כיסא, שזלונג, הדום, ריהוט גינה או כל פריט אחר, כך שגם אחרי החידוש והשיפוץ הבעלים ירגישו מחוברים אליו", ממשיך אורי. "חידוש של סלון יוקרתי עשוי להוזיל את ההוצאות ב- 30% בהשוואה לקנייה של חדש, מה שהופך את הנושא למאוד משתלם. אבל צריך לזכור שלעיתים הרהיט נקנה במקור במעט כסף, כך שחידוש שלו עלול להיות לא כדאי, אלא אם מדובר במציאה יחידה במינה. גם עלויות של חידוש ריפוד שעשוי מעור או דמוי עור עשויות להיות גבוהות מאוד, כך שכדאי לשקול רכישה של רהיט חדש".


נושא איכות הסביבה, כאמור, תופס תאוצה רבה בארץ ובעולם וחידוש ושיפוץ רהיטים משתלבים היטב באג'נדה של הפחתת הזבל והזיהום. "החלופה של חידוש רהיטים או שיפוץ של רהיטים ישנים במקום לרכוש חדשים היא מצוינת, אך לא פחות חשוב גם מאפשרת ללקוח לשמר את הריהוט המיוחד שלו שלפעמים לא תראו בכלל בשום בית אחר". מסביר אורי. "כדי להבטיח שיפוץ רהיטים מיטבי, ניתן לקבוע פגישה בבית הלקוח כדי שאוכל להתרשם מהעיצוב הכללי של הדירה ולבחור את הבד המתאים ביותר. בהמשך נתאם הובלה אל הסדנה שלי, שם תתבצע העבודה ובתום התהליך נשנע שוב את הרהיט לבית הלקוח. על-פי צורך, יוחלפו פרט לבדים גם הספוגים, ישופצו הקפיצים, כמובן תעשה עבודת פוליטורה חדשה, והכל לשביעות רצון הלקוח".
אורי שירין
טלפונים: 03-6482792 |050-5205680
כתובת: הגנים 16, רמת השרון
למעבר לאתר >>
למעבר לעמוד הפייסבוק >>
למעבר לעמוד האינסטגרם >>
בשיתוף אורי שירין








