הם רצו להמשיך לגור בארץ, אבל להרגיש חו"ל בתוך ביתם. כך, בתמצית, תיארו בני זוג מצפון תל אביב את חלומם בפני מעצבת הפנים סבטלנה קריחלי.
הדירה, 85 מ"ר, ממוקמת בבניין ישן לזוגות צעירים וסטודנטים, משמשת את בני הזוג ואת שני ילדיהם הקטנים בגילאי גן ובית ספר יסודי.
השאיפה להפוך כל חלל וחדר בדירה לפינה מעוררת השראה, נינוחה, עם קריצה לסגנון אירופאי מקורי, היתה נקודת המוצא של קריחלי, שגם התבקשה "להטמיע" ולהסתיר את הבלגן, באופן שלא יבלוט.
הבית דינמי ורוחש פעילות, כזה שדייריו מרבים לארח, ולכן נדרש שבעיצוב החללים יילקחו בחשבון הפונקציונליות והנוחות. מעבר לנתונים הללו ביקשו הדיירים להתייחס לצבעוניות, מקוריות וכמובן לאפשרויות האירוח, תוך התמקדות בחדר השינה, פינת העבודה, פינת האוכל ופינת השראה.


באווירה הרומנטית של הים
מצוידת בדרישות האלה ובתקציב מאתגר של 5,000 שקל בלבד, יצאה קריחלי לדרך. ראשון זכה להתייחסותה חדר השינה, שנתוני הפתיחה שלו כללו חלל לבן, מיטה ושתי שידות לא תואמות, ארון מובנה בתוך החדר ומזגן בצבע לבן. "לבקשת בעלי הדירה, יצרתי חלל שינה שבו יוכלו להרגיש כמו בחופשה באיזו עיר בספרד", מספרת קריחלי. "הקיר למראשות המיטה נצבע בצבע ירוק עמוק (is0473) של נירלט, כדי שהאור שנכנס בבוקר דרך החלון יתרכך מעט ויעניק לחדר אווירה סתווית אירופית. על הקיר מעל המיטה הזוגית הצבתי תמונת קנווס ענקית, שציירו בעלי הדירה, והיא בולטת על רקע הצבע החזק של הקיר. המיטה עצמה הועברה למרכז החדר ומשני צדדיה הוצבו שידות בצבע לבן. עליהן הונחו מנורות קריאה לא תואמות, אחת בצורת צדפה והשנייה בצורת מגדל אבנים".
כדי לרכך את התאורה בחדר ולהעניק לו אווירה אינטימית נתלה על החלון וילון טול לבן ופשוט, שנרכש באיקאה. ההמלצה שקיבלו בני הזוג מהמעצבת היתה להשתמש במצעים בצבעי לבן או צהוב, "שיזכירו את השמש, כדי ליצור אווירת חוף בברצלונה, לדוגמה, עם הקיר בצבע הלא שגרתי שמסמל את הים, מנורות הקריאה במראה צדפות ואבנים והווילון שנע כמו הרוח".


הנעה להשראה
פינת האוכל המשפחתית התחדשה אף היא במראה הרמוני. מנישה מרובעת בה עמד שולחן מלבני שחור מפורמייקה וכיסאות תואמים בצבע שחור שלא התאימו לגודל החלל, הפכה הפינה המשפחתית לעליזה ומשובבת עין. "יחד עם הדיירים רכשנו שולחן עץ עגול עם רגליים בצבע אדום, לו הותאמו כיסאות בצבעים שונים: ורוד, צהוב, כחול, ירוק, שחור, ומנורת תקרה מאיקאה בצבע רגלי השולחן האדומות. כדי להסתיר את מרפסת השירות הסמוכה נתלו שני וילונות מתקפלים פשוטים בצבע לבן, והקירות, שנצבעו בצבע אפרסק-ורדרד קושטו בציורים של דיירי הבית. כך נולדה פינת אוכל צבעונית ונקייה, מסודרת ומזמינה לגדולים ולקטנים".
חלל נוסף שהמראה החדש הפך אותו למזמין הוא פינת העבודה. לדברי קריחלי, "דיירי הבית עובדים בפינה הזאת, שחוסר סדר בלט בה. ראשית, צבעתי את הקיר שמול המחשב בצבע כחול עמוק, הידוע כצבע התורם לרוגע ומעורר השראה. תליתי לוח השראה שחור מאיקאה, עליו הצבנו מתלים ומחזיקים שונים, כדי שניתן יהיה להניח ולתלות עליהם גלויות, עציצים, נרות ועוד חפצים אהובים.


"ההסבר שנתתי הוא שהפינה הזאת אמורה להשתנות לפי מצב הרוח והצורך שלהם. תלינו על הקיר שלוש תמונות שיצרו בעלי הבית. סידרנו את הספרייה בעזרת תיקיות עומדות צבעוניות ודיללנו את הניירת ואת הספרים. על המדפים הונחו ספרים וקישוטים שונים. השולחן בפינת העבודה עשוי עץ, והוא נראה יפה על רקע הקיר הכחול. המדפסת הורדה לתחתית השולחן, באופן שנשארו עליו רק כלי כתיבה, נרות וסלסילה למסמכים".
ברוח זו זכתה למגע מרענן גם פינת השראה, בה נוהגת בעלת הבית לשלב אוסף זיכרונות ממקומות שונים בהם ביקרה ברחבי העולם. הפינה הזו מאכלסת אוסף מגוון הכולל, בין השאר, מזוודה ישנה מתקופת קום המדינה, עציצים, צמחייה חיה ומפלסטיק, ופיצ'פקעס, המתחלפים לפי מצב רוחה של בעלת הבית והפריטים שהיא מלקטת.
בסופו של תהליך העיצוב והסידור המחודש הפכה הדירה הקטנה למסודרת יותר, תוך שהיא מבליעה את חוסר הסדר ששרר בבית לפני כן. כך, בתקציב לא גדול, בסיוע צבעוניות יצירתית, הצליחה המעצבת להגדיל את החללים ולהפוך אותם למקוריים ולמעוררי השראה, כך שגם המבוגרים וגם הילדים ירגישו הכי בבית בעולם.






