חיפוש

"הפעלנו יכולות טכנולוגיות עבור פצועי הגפיים"

לדברי פרופ' יורם וייס, בהדסה הבינו מהר את משמעות המלחמה — והקדימו את פתיחת בניין השיקום החדש

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
יורם וייס - הדסה כנס רפואה
יורם וייס - הדסה כנס רפואה
פרופ' יורם וייס, מנכ"ל המרכז הרפואי הדסה צילום: ליאת מנדל
פרופ' יורם וייס, מנכ"ל המרכז הרפואי הדסה צילום: ליאת מנדלתוכן שיווקי
אבי יופה, בשיתוף המרכז הרפואי הדסה
תוכן שיווקי

בשנים האחרונות נאלצה מערכת הבריאות הישראלית להתמודד עם שני אירועים משמעותיים: מגפת הקורונה ומלחמת חרבות הברזל. לדברי פרופ' יורם וייס, מנכ"ל המרכז הרפואי הדסה, בכל אחד מהאירועים התגלו עוצמות אדירות של המערכת במדינה. "הקורונה הוכיחה את היכולות הרפואיות שלה", הסביר פרופ' וייס בוועידת ישראל לרפואה של הארץ Labels, "בעוד שהמלחמה הנוכחית מוכיחה את החוזק האנושי של המערכת ואת יכולתה להמשיך ולספק את כל שהיא נדרשת, גם כשאנשי צוות רבים גויסו לשירות מילואים. רבים התייצבו באופן מיידי כדי להעמיד את התשתיות הראויות".

צורך נוסף שהתעורר בעקבות המלחמה הוא הטיפול בפציעות הגפיים מהן סובלים חיילים רבים שמגיעים לבתי החולים. "המחלקות האורתופדיות והמחלקות לכלי דם בולטות במיוחד", אמר פרופ' וייס לשדרנית רדיו ירושלים מאיה חסון קראוס, "ואף הפעלנו בהדסה יכולות טכנולוגיות בדמות הדפסה תלת־מימדית לשחזור מפרקים. לקחנו טכנולוגיה שעדיין היתה בשלב הפוטנציה — והפכנו אותה, תוך כדי המלחמה, לשימושית".

פרופ' יורם וייס ומאיה חסון קראוס TheMarker Labels

יותר מ–150 רופאות ורופאים מהדסה גויסו למילואים לצד 200 אנשי צוות נוספים, אך העבודה בבית החולים נמשכה כבשגרה. "מהר מאוד הבנו את משמעות המלחמה והפעלנו תשתית לפעילות תת־קרקעית בשני בתי חולים: עין כרם והר הצופים", הסביר וייס. המרכז הרפואי החליט על זירוז פרויקט בניית בניין השיקום בהר הצופים, שהיה אמור להיפתח רק בחודש הבא, ובתוך שלושה חודשים מ–7 באוקטובר — הוא נפתח. "כבר ביום הראשון קיבלנו את הפצועים ונוכחנו במחסור של מיטות שיקום במדינה", אמר וייס, "והיום אנחנו מטפלים ב–35 חיילים מאושפזים ובעוד 300 חיילים שמגיעים ויוצאים במסגרת אשפוז היום, בד בבד עם מסגרת הטיפול הרגיל באזרחים שממשיכים להגיע".

לדעת פרופ' וייס, תופעת הפוסט־טראומה רחבה הרבה יותר משחושבים. "כפי שראינו בתחילת שנות ה–2000: גם מי שנראה חזק — ברגע שמתחילים לדבר איתו מתגלים הסימנים של פוסט־טראומה. אבל היום כל הנושא של פסיכיאטריה, פסיכולוגיה וסיוע נפשי 'יצא מהארון', ומדברים עליו בחופשיות".

פרופ' וייס הזכיר את ההקפדה של בית החולים על המשך מחקר ופיתוח וכן את חשיבות ההתנהלות הבינלאומית, על אף קשיים שהתעוררו בעקבות המלחמה. "המשכנו להוציא רופאים לכנסים ולאירועים שבהם הם אמורים להרצות, כדי שלא ייווצר מצב שישראל לא נוכחת", הסביר וייס, "למרות שאנו מזהים פגיעה ברצון לתשתית מחקר ופיתוח עם ישראל". לדבריו, במקרים כאלה ביה"ח פועל עם גורמים במדינה כדי לעצור את הסחף. "מערכת הבריאות בישראל היא דוגמה לעבודה משותפת של יהודים וערבים, מוסלמים ונוצרים", אמר, "הדסה היא הדוגמה לכך".

בשיתוף המרכז הרפואי הדסה

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    האגם הקטן שמכונה בריכת הזאבים. "מצניעים את קיומו"

    "לא בנינו את המקום כרקע לצילומי אינסטגרם. נראה לנו הוגן שמבקרים ישלמו"

    משה גלעד
    זיני בטקס יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה בהר הרצל, באפריל. בעבר הבטיח לבני המשפחות השכולות: "לא נניח לזמן להקהות את חדות דמותם ואור דרכם"

    זיני הורה לפרק פינת זיכרון לחללי שב"כ מ־7 באוקטובר

    יהושע (ג'וש) בריינר | חשיפת "הארץ"
    מתוך תכניתו של שמעון ריקלין בערוץ 14

    ערוץ 14 צריך להיסגר. אפשר לעשות את זה גם בלי לסגור אותו

    איילה פנייבסקי
    ספי עובדיה ויעקב ברדוגו. "היה ניסיון להשתלט"

    בתוך המשחק הכפול בתקשורת, התגלה עיתונאי שלא הסכים לשתף פעולה

    יסמין לוי | קלינאית תקשורת
    בנימין נתניהו ו שרה נתניהו  מגיעים להצביע בבחירות לליכוד חדשות
צילום אוליבייה פיטוסי
בחירות מרכז ליכוד 2025 בנייני האומה ירושלים י-ם
מפלגה מפלגות
קלפי
הצבעה
בחירות פנימיות

    רוח הרפאים של עדות נתניהו הייתה אשתו, והדיבוק שלה שב והופיע באולם

    אמיר אורן | דעה
    מפרצים מכל כיוון שאליו מביטים

    אין כאן מיטות שיזוף, שמשיות או קיוסקים. רק חול זהב ומים מהפנטים