חיפוש

"אמהות צעירות" מביט למציאות בעיניים פקוחות

האחים ז'אן-פייר ולוק דארדן ביססו לאורך עשרות שנים סגנון קולנועי ייחודי, וזכו בשלל פרסים בפסטיבל קאן. סרטם החדש, "אמהות צעירות", ממשיך את הקו האותנטי שלהם ומזמין את הצופה להתבוננות פנימית, כשהמשחק המרשים וסגנון הצילום הופכים אותו למרגש במיוחד

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
באדיבות סרטי יונייטד קינג אמהות צעירות
באדיבות סרטי יונייטד קינג אמהות צעירות
צילום: באדיבות סרטי יונייטד קינגתוכן שיווקי
מאיה בניטה, בשיתוף יונייטד קינג
תוכן שיווקי

האחים ז'אן-פייר ולוק דארדן ביססו לאורך עשרות שנים סגנון קולנועי ייחודי, המזוהה מיד עם שמם: ריאליזם חברתי. הסגנון כולל צילום אינטימי שבו המצלמה עוקבת בשקט אחר הגיבורים, הימנעות ממוזיקה מניפולטיבית שנועדה לסחוט דמעות, ועלילות המתמקדות באנשים מהשוליים הכלכליים והחברתיים. הקולנוע שלהם אינו מחפש יופי אסתטי במובן הקלאסי, אלא אותנטיות כנה.

"אימהות צעירות" - הטריילר המלא | 1.1.2026 בקולנוע unitedkingfilms

סרטם של דארדן, "רוזטה", שזכה בשלל פרסים כמו פרס התסריט הטוב ביותר בפסטיבל קאן, ונהפך לאבן דרך בקולנוע האירופי, הוא אולי הדוגמה המזוקקת ביותר לגישה זאת. הסרט מתאר את דיוקנה של צעירה שחלומה הגדול הוא להשיג עבודה, ולהתרחק מאמה האלכוהוליסטית. הסרט מעניק מבט ריאליסטי ונוקב שאינו מייפה את המציאות.

באדיבות סרטי יונייטד קינג אמהות צעירת
באדיבות סרטי יונייטד קינג אמהות צעירת
צילום: באדיבות סרטי יונייטד קינגתוכן שיווקי

כעת, האחים ממשיכים את הקו האותנטי והרגיש שלהם עם הסרט המשובח "אמהות צעירות". חמש נערות מתבגרות שוהות יחדיו במקלט לאימהות וילדים. לכל אחת אתגרים וחששות משלה, אך כולן מתמודדות עם עוני, חוסר יציבות והיעדר רשת תמיכה משפחתית או חברתית. כולן הביאו ילד לעולם בגיל צעיר ולכולן מטרה אחת – לנסות לשבור את מעגל החיים הקשה שבו הן חיות, ולהעניק עתיד טוב יותר לילדיהן. במקום גיבורה מרכזית אחת, סיפוריהן משתלבים לפסיפס אנושי כן ומורכב.

אחת האמהות מגלה שאבי התינוק שלה, שזה עתה שוחרר ממוסד לעבריינים צעירים, אינו מעוניין לקחת חלק בגידול בנו. אחרת מנסה לחדש את הקשר עם אמה, שנטשה אותה כשהייתה תינוקת, בתקווה לסגור מעגל. שלישית היא מכורה לסמים לשעבר, הנאבקת לשנות את חייה לטובת בתה התינוקת, הרביעית מצליחה לגדל את ילדה כאם יחידנית ובמקביל לפתח קריירה ולהגשים את עצמה, והחמישית עומדת בפני האפשרות למסור את תינוקה למשפחת אמנה, בתקווה להעניק לו עתיד טוב יותר מזה שהיא יכולה לספק. האחים דארדן אינם שופטים את הדמויות שלהם, וגם כאן הם מציגים את עולמן המורכב של האמהות הצעירות ללא הטפה או ביקורת.

באדיבות סרטי יונייטד קינג אמהות צעירות
באדיבות סרטי יונייטד קינג אמהות צעירות
צילום: באדיבות סרטי יונייטד קינגתוכן שיווקי

אין דרמה מוגזמת

המשחק בסרט מרשים במיוחד. השחקניות, חלקן לא מוכרות, מביאות למסך פגיעות ורגישות כזו שמטשטשת את הגבול בין משחק למציאות. הצילום בסגנון דוקומנטרי - מצלמה ידנית, תאורה טבעית ולוקיישנים יומיומיים - מעניק תחושת אותנטיות חזקה, כאילו הצופה מציץ לחיים אמיתיים ולא לסיפור מתוסרט. אין כאן רגעים של קיטש או דרמה מוגזמת, והרגש נובע מהמצבים עצמם והשתיקות שביניהם.

"אמהות צעירות" הוא סרט מרגש דווקא משום שהוא מסרב לנחם. הוא אינו מציע גאולה ברורה, אלא מזמין את הצופה להתמודד עם המורכבות המוסרית של הבחירות העומדות בפני נשים צעירות במצבי קצה. זהו קולנוע שמביט למציאות בעיניים פקוחות ושואל שאלה כואבת אך חיונית: בעולם שאינו מעניק הזדמנויות שוות, מהי באמת אמהות טובה? האם אימהות היא קשר ביולוגי בלבד, או היכולת להבטיח לילד חיים של ביטחון ויציבות? והאם ויתור, כואב ככל שיהיה, יכול להיות דווקא אקט של אחריות ואהבה? הסרט אינו מספק תשובות חד משמעיות, אלא מזמין את הצופה להתבוננות פנימית ולחיפוש אחר האמת האישית שלו.

בשיתוף יונייטד קינג

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    המשאית עם שכבת הקמח הדקה

    הם ליקקו קמח מרצפת המשאית. ילד אחד צחק, לא משמחה. הגוף משתגע כשהוא רעב

    ניר חסון
    הכרזת תוצאות הפריימריז, אמש בתל אביב

    הדמוקרטים מציגים רשימה שאותות המחאה ניכרים בה, ומכוונים ל־15 מנדטים

    נעה שפיגל

    ההפתעות הגדולות, האכזבות המרות והשחקנים שפרצו: סיכום המונדיאל

    עוזי דן
    ,
    שליח "הארץ" למונדיאל
    מטה הליכוד
בניני האומה
בחירות 2022
סטיקר על המצח
ביביסט
ביביזם
הערצה
מעריץ ביבי
ירושלים
לירן חולצה אפורה
צילום: תומר אפלבאום

    ניצחון האופוזיציה שחוזים הסקרים יהיה ניצחון שרק האופוזיציה תכיר בו

    רוגל אלפר | דעה
    ביקורת טלווזיה | נתניהו נבחרת ארגנטינה

    גם במשחק בין ארגנטינה לספרד, ישראל היא זו שסופגת שער עצמי

    יוענה גונן | ביקורת טלוויזיה
    נרדין סרוג'י. "אני חיה בשלוש שפות"

    "זו תקופה של הרס, ומשהו חדש יהיה חייב לעלות מתוכו"