17 הקניונים של קבוצת קניוני עופר בבעלות מליסרון מספקים חוויית קנייה מהנה במיוחד – תמהיל חנויות מגוון ומותאם ללקוחות הפוקדים את המתחמים, נראות חדשנית וחוויית בילוי הכוללת בתי קפה, מסעדות ופעילות פנאי מכל הסוגים. כל אחד מהקניונים – העירוניים, האזוריים וכן קניוני האאוטלט – נועד לספק את המענה הייחודי הנדרש.
בהנהלת הקבוצה מכוונים את מירב המאמצים והמשאבים לפיתוח המתחמים ולשדרוגם: "מבחינתנו, הכל מתחיל בתמהיל החנויות, שנועד לענות על כל צורכי הלקוח", מספר עומר אוגולניק, סמנכ"ל המסחר ופעילות הקניונים של מליסרון. "אנו חווים ביקושים אדירים לשטחי מסחר בקניונים שלנו. המטרה העיקרית מבחינתנו היא להעניק ללקוחות את חוויית הקנייה והבילוי האולטימטיבית, שכוללת מגוון חנויות עם תמהיל עדכני ומתחדש שעונה על הצרכים והטרנדים העכשוויים. למשל, אנחנו מבינים שעולם אופנת הספורט כלבוש בלתי פורמלי צובר תאוצה בשלוש השנים האחרונות, ובעקבות כך אנו פועלים לספק מגוון של חנויות כאלה בקניונים ובמתחמים שלנו".
הקניונים העירוניים והשכונתיים, בשונה מהקניונים האזוריים, מספקים חוויה אינטימית ללקוח – כל השירותים קרובים לבית, הקצב הקבוע בסופר, המעדנייה המוכרת והמאפייה הקבועה. אלה מספקים מענה אישי ומיידי לצורכי הלקוח.
בקניונים האזוריים, לעומת זאת, המשרתים רדיוס גיאוגרפי נרחב ומגוון לקוחות גדול יותר, יחוו הלקוחות חוויית קנייה משמעותית ומשלימה – מדובר במתחמים רחבי ידיים, עד 50,000 מ"ר שטחי מסחר. בקניונים אלה מגוון רחב של חנויות אופנה המציעות מענה ללקוחות שונים – מותגים בינלאומיים, חנויות הנעלה, חנויות לבית וכו'. בנוסף, בקניונים האזוריים ניתן ליהנות גם מחוויית בילוי משלימה של מסעדות, בתי קפה, בתי קולנוע, חדר כושר, משחקיות ועוד.
מותגים איכותיים, הנחות משמעותיות
קבוצת קניוני עופר מחזיקה במתחם האאוטלט הוותיק בישראל, האאוטלט בבילו סנטר, שבו חנויות גדולות של מותגים מובילים. "אנחנו גאים ושמחים על העובדה שעם 17 הקניונים שלנו, מתוכם שישה קניונים אזוריים גדולים ומובילים, נמנים גם שני מתחמי האאוטלט הכי משמעותיים במדינת ישראל, חוצות המפרץ ובילו סנטר", מעיד אוגולניק.
עם 220 חנויות על פני 100 דונם במרכז הארץ – מתחם בילו סנטר מאפשר ללקוחותיו לרכז את כל הקניות במקום אחד ולחסוך עשרות אחוזים בכל קנייה. תמהיל החנויות מגוון: אופנה (הלבשה, הנעלה ואביזרים), אופטיקה, צעצועים, פנאי, חשמל, אלקטרוניקה, מחשוב, מתחם מזון מהיר ודוכני מזון קבועים, מסעדות ובתי קפה ועוד. המתחם פתוח שבעה ימים בשבוע ומשרת אזור גאוגרפי רחב, במיוחד בסופי השבוע, כאשר קהל היעד מגיע לא רק מסביבת המתחם אלא מאזורים שונים כמו באר שבע, ירושלים ותל אביב.
"סל הקנייה הממוצע באאוטלט של בילו סנטר, בהשוואה למוצרים זהים הנמכרים בחנויות – יכול להגיע לחיסכון של מאות שקלים", מעיד מנחם מעודי, מנכ"ל מתחם בילו סנטר בשלושת העשורים האחרונים. "אנחנו מקשיבים ללקוחות, המבקשים למצוא מותגים איכותיים במחירים טובים, והלקוחות מצביעים ברגליים. אנחנו מכניסים רשתות חדשות, כמו למשל האאוטלט הגדול בארץ של קולומביה, והלקוחות מקבלים מענה לכל מה שהם מבקשים".
אנשי השיווק של בילו סנטר מבצעים סקרי שביעות רצון, שמעצבים את השינויים והעדכונים שנעשים בקביעות במתחם. כך, למשל, מתחם "המשחקיאדה", פעילות הפנאי לילדים במתחם, עבר שיפוץ משמעותי לפי דרישת הלקוחות ומתפרש כעת על פני 3,000 מטר.
"אנחנו רואים התעניינות גדולה במתחם הפנאי בתקופת השיפוץ, ומחכים לארח את הלקוחות בהקדם – גם בשבתות ובחגים", אומר מעודי. בהתאם לתפיסת השירות של קבוצת קניוני עופר, מגוון החנויות מתעדכן תדיר כדי להתאים את המענה לביקוש המשתנה. "כשראינו ביקוש למוצרים לחיילים, למשל, נכנסה קולומביה לרשימת החנויות", הוא מספר. "לאחר מכן ראינו את הדרישה למוצרי תינוקות, ופעלנו כדי להכניס את החנות מוצצים. יש שינויים רבים בכל עת".
כחלק מחוויית הקנייה, בבילו סנטר מקפידים לייצר מבצעים והטבות לקהל הרחב ובפרט לחברי מועדון הלקוחות של הקבוצה, My Ofer, מועדון שבו יותר מ-900,000 חברים. מעבר למחירים האטרקטיביים שמציע הקניון, הוא גם מקיים ירידי הנחות לאורך כל השנה וכמובן בסופי עונות. מעודי: "על המבצעים הקיימים יש הוזלה נוספת. כל לקוח יכול לצאת עם מציאות גדולות מכל חנויות האאוטלט".
בשיתוף מליסרון, בעלת קבוצת קניוני עופר






