חיפוש

ניתוחי מוס לנגעי עור בהלל יפה

היחידה לכירורגיה פלסטית במרכז הרפואי הלל יפה מבצעת טיפולים בסרטן העור בשיטה מתקדמת ויעילה. מדובר בטכניקת "מוס", המאפשרת לגלות את היקף הגידול ועומקו, ולהסירו במלואו באופן מידי. ד"ר עופר ארנון, מומחה לכירורגיה פלסטית, שאחראי על שירות ניתוחי "מוס", מסביר על יתרונות השיטה

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
ניתוח מוס במרכז הרפואי הלל יפה
ניתוח מוס במרכז הרפואי הלל יפה
ניתוח מוס במרכז הרפואי הלל יפה צילום: באדיבות המרכז הרפואי הלל יפה
ניתוח מוס במרכז הרפואי הלל יפה צילום: באדיבות המרכז הרפואי הלל יפה
יובל בן משה בשיתוף המרכז הרפואי הלל יפה
תוכן שיווקי

גידולים סרטניים על עור הפנים הם תופעה שכיחה ביותר המתרחשת עקב חשיפה מרובה לשמש. לא בכדי במדינת ישראל, סרטן העור הינו אחד מהגידולים הנפוצים יותר.

ביחידה לכירורגיה פלסטית במרכז הרפואי הלל יפה, בניהולו של ד"ר יורם וולף, מבצעים טיפולים ממוקדים בנגעים סרטניים בשיטה מתקדמת ויעילה.

מדובר בשירות ניתוחי "מוס" (Mohs) בראשותו של ד"ר עופר ארנון, אחד הרופאים המובילים בארץ בניתוחים אלה. ד"ר ארנון מבוגרי המרכז הרפואי MD Anderson, הנחשב לאחד המרכזים המוכרים בעולם בתחום סרטן העור.

דר ארנון עופר..
דר ארנון עופר..
ד"ר ארנון עופר צילום: באדיבות המרכז הרפואי הלל יפה
ד"ר ארנון עופרצילום: באדיבות המרכז הרפואי הלל יפה

"נגעים באזור הפנים מעלים לא מעט חששות ופחדים בקרב מטופלים. אנשים צעירים בעיקר, חוששים מניתוח, במיוחד בשל הפן האסתטי. רבים שואלים האם לאחר הניתוח תישאר צלקת גדולה בפנים", מספר ד"ר ארנון.

גלית, אישה בשנות ה-40 לחייה, הבחינה בוקר אחד בפצעון קטן על אפה. היא חשבה שמדובר בפצעון רגיל שייעלם תוך מספר ימים. לאחר שהנגע לא נרפא במשך חודש ימים, פנתה לבדיקה אצל רופא עור שבישר לה שמדובר בגידול עור סרטני. תוך כשבוע הגיעה לניתוח "מוס" ביחידה לכירורגיה פלסטית במרכז הרפואי הלל יפה והגידול הוצא בשלמותו, לאחר וידוא מעבדתי שלא נותרו שאריות מהגידול, וכבר באותו היום חזרה לשגרה.

דר יורם וולף..
דר יורם וולף..
ד"ר יורם וולף צילום: באדיבות המרכז הרפואי הלל יפה
ד"ר יורם וולףצילום: באדיבות המרכז הרפואי הלל יפה

"גלית, כמו רבים אחרים, חששה מהצלקת שתישאר על אפה. הרגעתי אותה והסברתי לה שמדובר בצלקת מינימאלית ביותר ואכן, כעבור שבועות בודדים לאחר הניתוח, כמעט ולא ניתן לראותה כלל", מדגיש ד"ר ארנון.

זמינות מעל הכול!

ביחידה לכירורגיה פלסטית הזמינות למטופל מהווה ערך חשוב: "הצבנו לעצמנו יעד של שבועיים עד שלושה שבועות מרגע גילוי הגידול ועד להסרתו המלאה. דבר זה ייחודי וחשוב ביותר להשגת בריאות שלמה ומהירה למטופלים. פיתחנו שיטה ניהולית ייחודית, בה כל רופא.ה עור או כירורג.ית פלסטי יכולים להפנות את המטופל.ת ישירות לניתוח 'מוס', ללא צורך בבדיקה נוספת במרפאה. כך למעשה, ההליך הבירוקרטי מתקצר משמעותית והמטופל מקבל את הטיפול בזמן הקצר ביותר", מציין ד"ר יורם וולף, מנהל היחידה לכירורגיה פלסטית בהלל יפה".

מהו ניתוח "מוס"?
"שיטת 'מוס' מאפשרת פתרון יעיל ואפקטיבי במקרים של שני גידולי עור עיקריים: הראשון, סרטן תאי הבסיס (BCC-Basic Cell Carcinoma) - הסוג הנפוץ ביותר המתרחש בכ-95% מהמקרים. מדובר בגידול שאינו שולח גרורות, אולם עלול להתפשט וליצור פצעים. הסוג השני הוא סרטן תאי הקשקש SCC – Squamous Cell) Carcinoma), שבדומה לראשון, מופיע באזורי גוף החשופים לקרינת השמש, אך עלול להתפשט לבלוטות הלימפה או לאיברים אחרים. טכניקת ניתוח 'מוס' מיועדת להסרת נגעים של סרטן עור, בעיקר מסוגי BCC ,SCC, גידולים חוזרים וגידולים עם קושי בזיהוי גבולות קליניים. הטכניקה מתמקדת בעיקר בפנים, באזורים בעלי חשיבות שחזורית גבוהה: עפעפיים, אף, שפתיים, אפרכסות וכו'", משיב ד"ר ארנון.

כיצד מתבצע הניתוח?
"הליך הניתוח מתבצע בהרדמה מקומית. המנתח מסיר את הגידול הנראה לעין ואת הרקמה הבריאה הקטנה ביותר מסביב לגידול. רקמת העור שהוסרה מועברת למעבדה לבדיקה פתולוגית. את הרקמה פורסים למספר שכבות, שנבדקות תחת מיקרוסקופ. במידה שמזהים שארית מהגידול, מבצעים כריתה נוספת עד שמוודאים כי הגידול הוסר בשלמותו. טכניקה זו מאפשרת להבין, תוך כדי הניתוח, את היקף הגידול, האם הוצא בשלמותו או שמא נותרו שאריות מהגידול, תוך שימור של כמה שיותר רקמת עור בריאה. כמו כן שיטה זו מספקת למטופל תוצאה אסתטית ותפקודית מיטבית של האזור, זאת בניגוד לניתוחים אחרים בהם ממתינים לתשובת פתולוגיה מספר שבועות ולא ניתן להבטיח בהם שהגידול הוסר בשלמותו", מסביר ד"ר ארנון.

"שיטת מוס זוכה לאחוזי הצלחה גבוהים שעומדים על כ-99%-97%. מדובר בטכניקה יעילה ומתקדמת המאפשרת כריתה מינימאלית של רקמה בריאה סביב הגידול, תוך השגת תוצאה מדויקת ואסתטית יותר עבור המטופל. ההליך קצר, ובמידה שהכול תקין, המטופל משתחרר לביתו באותו היום", מסכם ד"ר וולף.

לתיאום תור לניתוח "מוס" יש לשלוח הפניה לפקס: 04-7748604 או לדוא"ל >>
לפרטים נוספים: 04-7748248

בשיתוף המרכז הרפואי הלל יפה

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    גלעד, ב-2007. מעניין את איזה איש הוא "לא מחבב": את יאיר גולן, או מישהו אחר, "פרא" בעבר

    תהום של אמת: למה יאיר גולן מטריף את אברי גלעד

    אלון עידן | רשימה שחורה
    ראש השב"כ דוד זיני, כאן בתמונה שצולמה לפני כמה חודשים. מאז שהוא נכנס לתפקיד הארגון הממלכתי כמרקחה: בהנחייתו אשתו שולחת מייל לנשות המשרתים (תוך התעלמות מהנשים המשרתות בארגון) וכעת הוא נתן המלצה לפיה יש מניעה ביטחונית לקיים את משפטו של נתניהו - בניגוד לדעתם של אנשי המקצוע בארגון

    שב"כ בנקודת רתיחה. זאת פצצה מתקתקת

    אורי משגב | דעה
    2. US-ENTERTAINMENT-HBO-MAX-STREAMING-SERIES

    "לפני שכתבתי את העונה סידני התקשרה: תעשה טובה, תדאג שקאסי תהיה משוגעת"

    ניו יורק טיימס
    ליאור שליין הסברה

    ליאור שליין מסתובב במכינות וחושף את מצב האומה: חרא

    יסמין לוי | קלינאית תקשורת
    רבין. "מצאתי בכך כל כך הרבה יופי וכוח. ההבנה, כי מחשבה טהורה יכולה להוכיח טענות לגבי העולם האמיתי הקסימה אותי"

    "עבודתו הגדירה את כיווני המחקר המשמעותיים במדעי המחשב מאז ייסוד התחום""עבודתו הגדירה את כיווני המחקר המשמעותיים ביותר במדעי המחשב מאז ייסוד התחום"

    עופר אדרת | אחרי מות
    טיוי

    ברצוני להתמנות לאל"מ בפיקוד העורף. כך אהרוג שתי ציפורים באזעקה אחת