חיפוש

חוזרים לחיים

המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית הפך למודל המאפשר שיקום מותאם אישית, על פי סוג הפגיעה, היוצר מעטפת הוליסטית לכל מטופל

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
מטופלים מתרגלים טכנולוגיות מתקדמות בחדר הפיזיותרפיה
מטופלים מתרגלים טכנולוגיות מתקדמות בחדר הפיזיותרפיה
מטופלים מתרגלים טכנולוגיות מתקדמות בחדר הפיזיותרפיה צילום: אורן יזרעאל
מטופלים מתרגלים טכנולוגיות מתקדמות בחדר הפיזיותרפיה צילום: אורן יזרעאל
גלי לויטה ליבוביץ, בשיתוף המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין
תוכן שיווקי

אדם שעובר פגיעה פיזית ותפקודית משמעותית במהלך חייו מגיע ברוב המקרים לאשפוז, שבסיומו הוא משוחרר להמשך מעקב וטיפול בקהילה. מרגע זה ואילך הוא מקבל מענה רפואי, לרוב ללא תוכנית טיפול מסודרת הבוחנת את התקדמותו הכללית ומתייחסת למצבו הפיזי, הרגשי, הנפשי והחברתי. בנקודה זו נכנסת לתמונה סוגיית השיקום. "השיקום צריך לתת פתרון בצורה רחבה למגוון מטופלים, הרבה יותר מהמענה הקיים כיום. עם זאת, קיימת מגמה של משרד הבריאות, המכירה בחשיבות השיקום כתהליך המאפשר למטופל לחזור לחיים אופטימליים", מסביר ד"ר חגי אמיר — מנהל המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין ומנהל המחלקה לשיקום אורתופדי. "שיקום הוא למעשה ליווי רב־מקצועי כמעטפת טיפולית, תוך כדי שינוי אורחות החיים וכבסיס להמשך חייו של המטופל, לשם הגעה לעצמאות מקסימלית ולתפקוד אופטימלי. את התהליך מוביל רופא שיקום שעוקב אחר התקדמות המטופל ואחר ההשפעות שיש לירידה התפקודית בכל היבטי החיים, וכך מביא לשיפור תוחלת חייו ואיכות חייו".

מהי האחריות של רפואת השיקום?
"רפואת השיקום היא הדיסציפלינה היחידה שמכירה את כל מקצועות הבריאות ויודעת לתכלל את כולם לעבודה משותפת, תוך שילוב עם אנשי הרפואה למיקסום השיפור התפקודי של המטופל. הצוות כולל מטפלים מתחומי הסיעוד, הפיזיותרפיה, הריפוי בעיסוק, קלינאות התקשורת, הפסיכולוגיה, העבודה הסוציאלית וכלל מעגלי התמיכה שפועלים יחד בצורה מסונכרנת לעמידה ביעדים שנקבעו במסגרת תוכנית מותאמת אישית. במהלך הטיפול אנו מציעים מערך לשינוי אורחות החיים — מערך ייחודי שהקמנו, שמטרתו לשמור על תפקוד המטופל בכל התחומים שהזכרתי, גם לאחר שחרורו מהמרכז הרפואי".

המטרה: לעודד שיקום בקהילה

במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין הצוותים מתמקצעים לפי סוג הפגיעה, וכך מקבלים מענה של מערך רפואי בהתאם. "ברגע שיש צוות מגוון מכל מקצועות הרפואה, הממוקד בפגיעה עצמה, ניתן לנהל את הדברים בצורה הטובה ביותר. במרכז הרפואי יש שבע מחלקות, המתמקצעות בסוג הפגיעה: טיפול נמרץ ושיקום ההכרה; שיקום אורתופדי; שיקום חבלות מוח; שיקום ילדים ונוער; שתי מחלקות שיקום לאחר פגיעה מוחית ממקור לא טראומטי כגון אירוע מוחי; ושיקום שדרה. בקרוב תיפתח מחלקה נוספת לשיקום אונקולוגי".

ד"ר חגי אמיר
ד"ר חגי אמיר
ד"ר חגי אמיר צילום: אורן יזרעאל
ד"ר חגי אמירצילום: אורן יזרעאל

ד"ר אמיר מסביר שהכיוון העיקרי של התפתחות השיקום הוא לאפשר למטופל לחזור כמה שיותר מהר לסביבתו הטבעית, ולבסס תהליך שיקום מקצועי לכלל תושבי ישראל, צעירים ומבוגרים. "אחת המגמות בלוינשטיין היא לעודד ולקדם מרכזי שיקום יום בקהילה, כדוגמת המרכז שנפתח במבואות החרמון בצפון והמרכז השיקומי הרב־מקצועי באילת. נוסף לגיבוי מקצועי שמסייע למערך הרב־תחומי, הרופאים שלנו ורופאים שאנו מכשירים מגיעים למרכזים אלה להוביל ולרכז את תהליך השיקום. הדבר תואם את החזון שלנו לפתח מודלים של שיקום בקהילה, כולל שימוש בטכנולוגיות שמאפשרות קשר מרחוק עם המטופל באמצעות אפליקציות ייעודיות, ייעוץ דיגיטלי לצוותים רפואיים ולחולים ובניית מודל היברידי של שיקום עד הבית בשילוב ביקור במרכז הרפואי".

האקדמיה לשיקום של לוינשטיין

כדי לאפשר לכל רופא מכל תחום להיחשף לתחום השיקום, יצרו בלוינשטיין מערך לימודי הכולל קורסים, השתלמויות וסדנאות המנגישים את הידע בתחום. כמו כן אושרה על ידי ההסתדרות הרפואית תוכנית השתלמות עמיתים, המזכה את המשתתפים בתעודת מומחה עמית בשיקום ילדים.

"עבודת שיקום מקצועית נגישה ובזמן משפרת את התפקוד, וזה מחמם את הלב", מסכם ד"ר אמיר. "בכל בוקר אני מגיע לעבודה עם חיוך גדול על הפנים ועם לב שמח, כשאני יודע שסביבי פועלים אנשים עם יכולת נתינה טהורה ואינסופית לכל מטופל, כדי להחזירו לתפקוד עצמאי לפי היכולת והפגיעה, בתקופה הקצרה והבטוחה ביותר".

למעבר לאתר בית לוינשטיין >>

בשיתוף המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    זקי ג'מאל

    הוא עזר לאנשים להגשים חלומות. לפני חודש מת במפתיע בגיל 38

    ניר חסון
    איש כוחות ההצלה מסייע לילד שנפצע בתקיפה על בניין מגורים בטהראן, בשבוע שעבר. ההסלמה האחרונה מעצימה את חרדת התושבים

    "אני מקווה שהאמריקאים ימצאו את הטייס, אחרת מי יודע מה טראמפ יעשה לנו"

    ניו יורק טיימס
    הדר פלדמן סמט

    "יש עדיין שבתאים אבל הם בסכנה. אולי בעוד 200 שנה יוכלו לכתוב עליהם"

    איילת שני
    .

    המלחמה מול איראן חשפה שקרים ומחדלים. לכולם מכנה משותף אחד

    מרדכי גילת | דעה

    אלה הבתים הכי מיוחדים בישראל. האנשים שגרים בהם מסקרנים לא פחות

    איתן לשם ודניאל צ'צ'יק
    ,
    הארץ
    מימין: יצחק רבין, יגאל אלון ושמעון פרס, 1974

    איזה אירוע הוביל לסופה של ממשלת רבין הראשונה ב־1976?