חיפוש

התפתחות תינוקות - עזרים התפתחותיים וצעצועים ישנים- חודש 12

זהו, תינקכם כבר בן שנה! אילו עזרים כדאי שיהיו בבית בשלב זה ומה ניתן לעשות עם הצעצועים הישנים? וכיצד הם עדיין תורמים להתפתחות תינוקכם?

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
עזרים התפתחותיים - חודש 12
עזרים התפתחותיים - חודש 12
עזרים התפתחותיים - חודש 12
עזרים התפתחותיים - חודש 12
מערכת דיבלופי
תוכן שיווקי

שולחן וכיסאות

עבור תינוקות שביססו ישיבה יציבה ועצמאית, ניתן בשלב זה לנסות ולהושיבם ליד שולחן קטן, ולהציג להם בצק אכיל למשחק, להדביק מדבקות על דפים, ואפילו לשרבט עם צבעים שאינם רעילים.הישיבה על כיסא בסמוך לשולחן, והפעילויות שתבחרו להציג לתינוקכם דורשים השגחה צמודה שלכם בשלב זה. בהתאם להיענותו של התינוק, ניתן גם בהמשך לשלב את ארוחות היום, או לחילופין ארוחת ביניים, בישיבה על כיסא מול שולחן.

עידוד התפתחות השפה

דרך טובה ללמד את תינוקכם מילים חדשות, חיקוי והצבעה היא בעזרת ספרים. העדיפו ספרים עם מעט גירויים בכל עמוד, ציור אחד או שניים, וללא רקע עמוס פרטים. בפעמים הראשונות, מדפדפים יחדיו בספר, מצביעים ואומרים את שם האובייקט בתמונה.אחרי כמה חזרות תוכלו לשאול אותו היכן האובייקט, למשל: "איפה פרפר?״, בתגובה, התינוק יוכל להצביע בעצמו, או לנסות לחזור על המילה.באופן דומה, תוכלו להשמיע קולות המתאימים לתמונות, כמו למשל קולות של חיות. השתדלו לומר כל מילה חדשה בצורתה הטבעית וללא תוספות של מילות קישור או שייכות.לדוגמה: אם בספר מופיעה תמונה של כלב הצביעו ואמרו: "כלב" ולא "זה כלב", "כלב חמוד" וכיוב'. בהמשך תוכלו להרחיב ולחקות כלב נובח.

עידוד הליכה ללא תמיכה

עבור תינוקות שהולכים כבר זמן מה בעזרת חפצים ובאופן יציב, ניתן לשלב הליכה בסיוע מוט הליכה.מוט ההליכה הוא דק יחסית, אך עדיין מספק לתינוק תמיכה בהליכה. תמיכה זו, היא אמנם פחות רחבה ביחס לבימבה או עגלת עץ, ובדיוק בגלל זה, היא אמורה לאפשר לתינוק להמשיך ולבסס את הבטחון שלו בגופו.ביסוס השימוש במוט ההליכה, יסייע לתינוק לאזן את גופו בהליכה בתמיכה באופן יציב, כשלב נוסף בדרך להליכה עצמאית.

טיפ קטן בעניין צעצועים

בשלב זה, כשהבנתו ותפיסתו של תינוקכם משוכללות משמעותית ביחס לגיל צעיר יותר, מומלץ להוציא ולחשוף אותו שוב לצעצועים "ישנים" שכבר אינם בשימוש. תופתעו לגלות, שכעת תינוקכם מוצא בצעצועים אלה שימושים חדשים מבעבר. הסקרנות והדמיון, בשילוב היכולות המוטוריות של התינוק, מאפשרות חווית משחק באותו הצעצוע, באופן אחר ממה שהתנסה בעבר.דעו שעם הזמן וההתפתחות, (המוטורית, הקוגניטיבית והרגשית), כל הסתרה וחשיפה מחדש של צעצועים שהיו בשימוש, תעורר את אותו האפקט.

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    מזל ביסהוור

    לכתבה הזאת רואיינו אנשים מצליחים. רק אחת הסכימה לדבר בשמה

    רן שמעוני
    נתניהו בכנסת, בשבוע שעבר

    נתניהו ניסה להסיט מעצמו את האשמה – זה התהפך עליו

    יוסי ורטר | פרשנות
    מופע אלון אהל

    החשש שאלון אהל ירגיש לא בנוח לשיר מול אולם מלא התפוגג תוך זמן קצר

    בן שלו
    רגל שמאל חדש

    רוטמן הקליט בסתר את יועמ"ש הוועדה שלו והשתמש בשיחה בתביעה נגד חדשות 12

    מיכאל האוזר טוב

    "מעבר רפיח לא באמת נפתח": שבוע אחד. 5 ק"מ. פחות מ-200 איש הצליחו לעבור

    ירדן מיכאלי
    ,
    רואן סלימאן
    דן אריאלי

    הסיור בפרארי ו"הג'ינג'ית": ההתכתבויות בין דן אריאלי לאפשטיין נחשפות