

עידוד ישיבה - בשלב זה חשוב לתת לתינוק להתנסות בעצמו בלמידה כיצד להגיע למצב של ישיבה ולא להושיב אותו באופן יזום על אף שהדבר מפתה מאוד - מאחר שבהרבה מקרים בניסיונות הושבה יזומים נראה שלתינוק נוח ויציב.למעבר עצמאי לישיבה יתרונות מוטוריים רבים, בין היתר תינוק שלמד להתיישב לבד ידע גם איך לצאת ממצב של ישיבה ולעבור למצבים אחרים כגון זחילה ועמידה בהמשך.לעומת זאת, תינוקות שהושיבו אותם באופן יזום, הרבה פעמים "נתקעים" במצב זה ואינם יודעים כיצד לצאת ממנו ,(לעבור ממנח ישיבה למנח אחר).כתוצאה מכך, הם נשארים נזקקים לעזרת ההורים שיבואו ו"יחלצו" אותם, בעוד שבשלב זה הם כבר יכולים להיות עצמאיים יותר ולהחליט האם הם רוצים לשכב, לזחול או לשבת.לכן במהלך היממה וכמה שיותר, אפשרו לתינוקכם את המרחב על משטח הפעילות ופשוט תנו לו להתנסות.
התמודדות עם חרדת נטישה - על מנת להקל על תהליך הפרידה מתינוקכם, כדאי להסביר לו לאן את הולכים, מתי תחזרו ועם מי הוא נשאר בזמן הזה שאינכם איתו.מאוד לא מומלץ להעלם לו בחשאי, למרות שנראה לעיתים כי איננו מבין הכל, פרידה מאורגנת ומלווה בהסברים מקלה על התהליך במבחן המציאות.
אחיזת אצבע אגודל - על מנת לפתח את המוטוריקה העדינה, ניתן להיעזר במשחק עם התינוק באלמנטים דקיקים באופן יחסי למידות ידיו, וזאת כמובן בהשגחה יתרה בלבד.לצורך כך תוכלו להשתמש בפיסות נייר, פיסות בד ולמעשה כל אלמנט שלא ניתן לבלוע ומאפשר תרגול של המוטוריקה העדינה על מנת להחזיק ו"להתעסק" איתו.
עידוד מחיאת כפיים - פעולות רבות המצריכות למידה מצד התינוק מבוססות על חיקוי, (גם במקרה הזה), הדגימו לתינוקכם כיצד מוחאים כפיים.על מנת להנעים את חווית הלמידה, שימו ברקע שירים או שירו לו בעצמכם "מחא מחא כפיים" ושירים שמחים אחרים.חשוב לחזור על פעולת ההדגמה מס' פעמים, שכן תהליך הלמידה מתחיל עוד לפני התוצאה הסופית בה הוא מוחא כפיים בעצמו, בהתחלה אתם עשויים לחשוב שאינו מבין או מפנים את מה שאתם מדגימים אך בפועל מתרחש תהליך של למידה שיבוא לידי ביטוי עם התרגול.






