חיפוש

חברים - טיפול פסיכולוגי בקבוצה

הטיפול במרכז חברים כולל תרגול במעין "חממה" חברתית, לצורך העברת תוצרי הטיפול למציאות

שיתוף בוואטסאפ

הדפסת כתבה זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ותמונות, ובהגשה נוחה להדפסה

לרכישת מינוי
תגובות:

קריאת זן זמינה למנויים בלבד

ללא פרסומות ובהגשה נוחה לקריאה

לרכישת מינוי
003548
003548
צילום: אוריה סייג
גלית בן חמו, בשיתוף "חברים"
תוכן שיווקי

ילדות, ילדים, בנות ובני נוער רבים מדי, חווים "קשיים חברתיים". זוהי מניפה רחבה של אתגרים, שהמשותף להם הוא הצורך למצוא דרך להסתדר טוב יותר עם בני גילם. הורים מנסים לעזור בעצמם או בטיפולים פרטניים אשר יכולים להיות מצוינים, אבל חסר להם דבר חיוני לטיפול בקושי החברתי – ילדים נוספים בטיפול. מתוך צורך זה הוקם "חברים" – טיפול פסיכולוגי בקבוצה. בשיטת טיפול ייחודית זו ניתן לזהות קשיים בזמן אמת ולקבל משוב מהילדים האחרים ומהפסיכולוגים המטפלים מה חיובי ובונה קשר ומה לא. במפגש השבועי מתקיים שיח על נושאים שמעסיקים את המשתתפים וגם משחק חברתי. המשחק מתבל את המפגש בהנאה וגם מציף קונפליקטים חברתיים בהם מטפלים הפסיכולוגים.

"האינטראקציה היא לב העניין בטיפול", אומר ד"ר אלון וסרמן – המייסד והמנהל המקצועי. "אנחנו גאים בצוות המוכשר שלנו, אבל הכוח המרכזי הוא של הילדים – מתוך ההתנסות המשותפת, לומדים כיצד נוצרת זיקה ביני לבין האחר. מכאן שלטיפול בקבוצה כוח עצום על תהליך השינוי". מטבע ההתנהלות החברתית בקבוצה צפים בזמן אמת הקשיים, כפי שקורים במציאות היום-יומית: "הילדים לומדים לזהות את הקושי ודפוסי ההתנהגות שתורמים או מפריעים להם, מבינים בעזרת הפסיכולוגים כיצד לשנותם ומתרגלים זאת באינטראקציה חברתית. המטרה המרכזית שלנו היא לעזור לילדים ליישם את השינוי מהקבוצה, בחיים החברתיים מחוצה לה. לכן אנו משקיעים גם בקשר עם ההורים, הצוות החינוכי, מטפלים ועוד".

תופעה מעניינת היא שהורים לבנים פונים לטיפול יותר מאשר הורים לבנות, שכן אופי הקושי יותר מפריע לאחרים. "מתבגרות רבות זקוקות לסיוע בהתנהלות החברתית שלהן, אך להורים לוקח יותר זמן להבין זאת. אנו ממליצים להגיע לטיפול כמה שיותר מוקדם - החל מכיתה א', אבל כמובן שניתן לעזור להתפתחות החברתית בכל גיל", אומר ד"ר וסרמן.

"חברים"
טלפון: 03-757-2222
למעבר לאתר >>

בשיתוף "חברים"

חזרה למדור

Labels

תוכן שיווקי

    כתבות שאולי פספסתם

    בני הזוג נתניהו, מירי רגב ואמיר אוחנה בטקס הדלקת המשואות בהר הרצל, השבוע. "כשמעבירים לי מידע בזמן על סכנה אפשרית, אני רוצה לטפל בה מיד"

    הסתרת הסרטן היא סממן נוסף להתנהלות הקרימינלית של שקרן חולני

    יוסי ורטר | פרשנות

    המלחמה הציתה אצל מיליוני ישראלים הפרעת נפש ברמה קלינית

    גדעון לב
    בר שם-אור ועו"ד זהבה גור. בעקבות יאיר נתניהו

    הפרקליטה לא שיערה שבר שם־אור בקיא בפסיקה. אז היא ברחה

    יסמין לוי | ביקורת טלוויזיה
    פותחת

    ההתנתקות של טאקר קרלסון מעידה על עומק המשבר של טראמפ

    נתנאל שלומוביץ | פרשנות

    ראש מכון קינסי למיניות מודאג לגבי חיי האהבה של הישראלים

    גדעון לב
    פותחת

    ההתמכרויות, השנאה והרעל של אדם דרייבר: לינה דנהאם כתבה ממואר חסר רחמים